...
Onsdag blir det russetog i Oslo, Grant Aaseng bak t.v. Foto: TVNorge Foto: TVNorge

Populær slektsjakt

At 600.000 benka seg til fjernsynsskjermen for å sjå på første program av ”Alt for Norge” sist torsdag, viser at banda mellom nordmenn og amerikanarar framleis er sterke.

Ketil Sandviken E-post
Publisert 13.04.2010 kl 15:10 Oppdatert 13.04.2010 kl 15:15

Tips en venn på e-post:


...
Den 54 år gamle presten Grant Aaseng frå Minnesota er på slektsjakt i Gudbransdalen med kamera på slep... Foto: TVNorge

Torsdag skal prest Grant Aaseng gjerna nye framstøyt for å finne slekt i Heidal og Vågå.

Midt i jungelen mellom nåtidas meir eller mindre useriøse realityseriar, lanserte TVNorge sist torsdag ein ny serie som fekk stor oppslutning.

- Eg er stolt som ein hane, seier TVNorge-sjef Harald Strømme om at Alt for Norge fekk langt over ein halv million sjåarar. På det meste fylgde 600.000 programmet.

Av 4,5 millionar amerikanarar med norske røter, har fjernsynsselskapet fått med seg 10 med vilt forskjellig bakgrunn og frå vidt forskjellige stader i USA på ei konkurranse om å meistre livet som nordmann. Også her er det utslagsmetoden som gjeld. Vinnaren frå 50.000 dollar og sitt livs første møte med norsk slekt i premie.

Ein av desse er presten Grant Aaseng frå tjukkaste midtvedsten, Alexandria i Minnesota. Etternamnet fører mot Heidal og utvandra familie kom visstnok frå Vågå. Pressekontakt Thea Lund Kristoffersen opplyser at TVNorge sjølvsagt ikkje kan gå nærare inn på dette før serien er ferdigsendt, men røpar at den 54 år gamle pastoren med kone og to barn som syng norske julesongar og er opptatt av tradisjonar neppe forsvinn med det aller første...

På forsiden nå


...

Chinook sang om kjærlighet, blomstret og gikk videre

Med sitt første kyss friskt i minne gikk Gudbrandsdalens Idol-yngling Chinook videre til neste delfinale.

...

Flomberedskap: Det er bedre at vi passer på, enn at det ryker en millionvilla

Nedbøren ser ut til å ha avtatt, men som en av beredskapsgutta sier det: - Det er bedre at vi står her og passer på, enn at det ryker en millionvilla litt lenger nede i vegen.

Mann fratatt førerkort

En mann i 20-årene ble målt til 118 km/t i en 80 sone på E6 ved Dovre fredag.

...

Dyrevernere fikk fjernet luksusburger

Burger Joint på Aker Brygge har fjernet sin bejublede foie gras-burger etter at dyreverner Lars Giæver på Lillehammer, og hans venner, gikk til aksjon.