...
Onsdag blir det russetog i Oslo, Grant Aaseng bak t.v. Foto: TVNorge Foto: TVNorge

Populær slektsjakt

At 600.000 benka seg til fjernsynsskjermen for å sjå på første program av ”Alt for Norge” sist torsdag, viser at banda mellom nordmenn og amerikanarar framleis er sterke.

Ketil Sandviken E-post
Publisert 13.04.2010 kl 15:10 Oppdatert 13.04.2010 kl 15:15

Tips en venn på e-post:


...
Den 54 år gamle presten Grant Aaseng frå Minnesota er på slektsjakt i Gudbransdalen med kamera på slep... Foto: TVNorge

Torsdag skal prest Grant Aaseng gjerna nye framstøyt for å finne slekt i Heidal og Vågå.

Midt i jungelen mellom nåtidas meir eller mindre useriøse realityseriar, lanserte TVNorge sist torsdag ein ny serie som fekk stor oppslutning.

- Eg er stolt som ein hane, seier TVNorge-sjef Harald Strømme om at Alt for Norge fekk langt over ein halv million sjåarar. På det meste fylgde 600.000 programmet.

Av 4,5 millionar amerikanarar med norske røter, har fjernsynsselskapet fått med seg 10 med vilt forskjellig bakgrunn og frå vidt forskjellige stader i USA på ei konkurranse om å meistre livet som nordmann. Også her er det utslagsmetoden som gjeld. Vinnaren frå 50.000 dollar og sitt livs første møte med norsk slekt i premie.

Ein av desse er presten Grant Aaseng frå tjukkaste midtvedsten, Alexandria i Minnesota. Etternamnet fører mot Heidal og utvandra familie kom visstnok frå Vågå. Pressekontakt Thea Lund Kristoffersen opplyser at TVNorge sjølvsagt ikkje kan gå nærare inn på dette før serien er ferdigsendt, men røpar at den 54 år gamle pastoren med kone og to barn som syng norske julesongar og er opptatt av tradisjonar neppe forsvinn med det aller første...

På forsiden nå


Lesja suverene mot Beijing

Lesja gutter 14 er videre til A-sluttspillet etter at de slo kinesiske Beijing Ziyan SC. Se video og bildeserie.

- Fine damer på Norway cup

Norway cup er ikke bare fotball ...

KOMMENTAR

...

Vi som bor i hagen

Du kan knapt komme lenger ut i kanten av verden og knapt finne et mindre land enn vårt. Du kan knapt finne et fredeligere og mer harmonisk sted i verden, heller. Så hvorfor alt dette snakket om hat?

Bygger nytt nødnett 1832 moh

Innan utgangen av 2015 skal det nye nødnettet vera på plass. Den eine basestasjonen er under bygging på Horrungen, 1832 moh. Sjå bildeserie.