...
Onsdag blir det russetog i Oslo, Grant Aaseng bak t.v. Foto: TVNorge Foto: TVNorge

Populær slektsjakt

At 600.000 benka seg til fjernsynsskjermen for å sjå på første program av ”Alt for Norge” sist torsdag, viser at banda mellom nordmenn og amerikanarar framleis er sterke.

Ketil Sandviken E-post
Publisert 13.04.2010 kl 15:10 Oppdatert 13.04.2010 kl 15:15

Tips en venn på e-post:


...
Den 54 år gamle presten Grant Aaseng frå Minnesota er på slektsjakt i Gudbransdalen med kamera på slep... Foto: TVNorge

Torsdag skal prest Grant Aaseng gjerna nye framstøyt for å finne slekt i Heidal og Vågå.

Midt i jungelen mellom nåtidas meir eller mindre useriøse realityseriar, lanserte TVNorge sist torsdag ein ny serie som fekk stor oppslutning.

- Eg er stolt som ein hane, seier TVNorge-sjef Harald Strømme om at Alt for Norge fekk langt over ein halv million sjåarar. På det meste fylgde 600.000 programmet.

Av 4,5 millionar amerikanarar med norske røter, har fjernsynsselskapet fått med seg 10 med vilt forskjellig bakgrunn og frå vidt forskjellige stader i USA på ei konkurranse om å meistre livet som nordmann. Også her er det utslagsmetoden som gjeld. Vinnaren frå 50.000 dollar og sitt livs første møte med norsk slekt i premie.

Ein av desse er presten Grant Aaseng frå tjukkaste midtvedsten, Alexandria i Minnesota. Etternamnet fører mot Heidal og utvandra familie kom visstnok frå Vågå. Pressekontakt Thea Lund Kristoffersen opplyser at TVNorge sjølvsagt ikkje kan gå nærare inn på dette før serien er ferdigsendt, men røpar at den 54 år gamle pastoren med kone og to barn som syng norske julesongar og er opptatt av tradisjonar neppe forsvinn med det aller første...

På forsiden nå


...

Da Prøysen ble korfavoritt

Tenk deg «Trassvisa hennes Tora» og «Husmannspolka» framført mangestemt a cappella av rundt 55 klassiske sangere. Visst går det an. Likevel var det den for de aller fleste ukjente «Folkevise», som vant den nasjonale arrangements-konkurransen Prøysen i Kor.

...

Høyner beredskapen på Norway Cup

Generalsekretær Frode Kyvåg i Norway Cup bekrefter at beredskapen på Norway Cup, som regnes som verdens største fotballturnering, økes som følge av en mulig terrortrussel mot Norge. 22 lag fra Gudbrandsdalen er påmeldt i årets Norway Cup.

...

Bokhari: - Vi er alle sårbare

Statssekretær Laila Bokahri ber folk i Gudbrandsdalen følge politiets råd om terrortrusselen.

Les også: Øker ikke beredskapen på Jørstadmoen

...

Gull-bassisten Ole Morten

Ole Morten Blankenborg samlar både på førsteplassar og feler.