...
GÅSEFORBUD: Utestedet Felix nekter gjester som ankommer i Canada Goose-jakker inngang. Foto: Terje Lisødegård

– Canada Goose? Beklager, du kommer ikke inn her

Utestedet Felix innfører kleskode - nekter å slippe inn gjester kledd i Canada Goose-jakker.

Rune René Kristiansen E-post
Publisert 11.01.2014 kl 22:11 Oppdatert 14.01.2014 kl 19:56

Tips en venn på e-post:

– Canada Goose-jakker er per i dag kanskje det mest brukte klesplagget i kategorien «klær som er skapt av lidelser». Det har på mange måter blitt et symbol på dyremishandling, sier Eirik «Billy» Norheim på Felix.

I en pressemelding som er lagt ut på facebooksiden til Felix, skriver han at «siden vi er opptatt av dyrevern vil vi - fra og med i dag - nekte adgang til gjester som har på seg «antrekk» av merket Canada Goose. Canada Goose er et merke som bruker dun og fjær fra gjess som tvangsfôres gjennom lange rør som presses ned i halsen, slik at leveren deres øker i størrelse, for å lage den såkalte «delikatessen» foie gras. I tillegg bruker de pels fra coyoter som fanges med fotsakser. Ingen av disse formene for dyremishandling er tillatt i Norge».

Vil ikke stigmatisere

– Vi på Felix ønsker ikke å stigmatisere noen, men tanken bak å nekte folk med dette antrekket, er at vi ikke ønsker at andre gjester skal se slike jakker og tenke «den var fin, en slik vil jeg også ha». Vi er først og fremst et utested, men det er mange i Felix-miljøet som er engasjert i dyrevernarbeid, og for oss er dette en symbolsk handling. Det er en liten «statement» fra vår side, men vi ønsker også å gjøre det som et ironisk grep overfor andre utesteder som kjører antrekksregler. Det er så mange dårlige unnskyldninger for å nekte uønskede folk inngang, så dette er også et humoristisk skråblikk fra vår side.

– Er det mange gjester på Felix som ankommer i Canada Goose-jakker?

– Nei, men det dukker opp noen fra tid til annen. Vi ville for øvrig nektet folk inngang dersom de møtte opp i pelskåpe, men det er det heller ikke mange på Felix som bruker. Vi ser på det som en strålende anledning til å påvirke folk i positiv retning.

– Så du er ikke redd for at dere skal virke ekskluderende?

– Nei, så mange Canada Goose-gjester, det har vi ikke.

Mange tilbakemeldinger

Siden Facebook-innlegget ble postet, har Felix mottatt en mengde tilbakemeldinger.

– De fleste er positive, men noen mener det er idiotisk av oss. Men det er bare fint at vi skaper en debatt. Jeg forsøker også å svare på tilbakemeldingene så godt jeg kan, sier Norheim.

– Du er ikke redd for at omsetningen skal bli skadelidende?

– Nei, det tar jeg med knusende ro.

– Utestedet Nikkers på Lillehammer har følgende kleskode: «Ingen hettegensere, treningstøy eller lignende. Ingen hullete eller skitne klær. Ingen tresko, slitte joggesko, crocs eller lignende. Noen hodeplagg kan bli avvist.» Hva synes du om den i forhold til deres?

– Dem om det, er min kommentar, ler Norheim rungende.

På forsiden nå


– E6 i tunnel det eneste fornuftige

Folket på Vingnes har talt. De vil ha tunnel når E6 bygges ut til firefelts veg.

Vil stramme inn i Mesnaelva

Store svingninger i vannstanden skader Mesnaelva, hevder Eivind Falk, som vil stramme inn reglene.

...

Rekordvarm juli måned

Siden 1. juli har det ikke gått en dag uten at gradestokken har bikket 20 grader i Lillehammer. Onsdag ble det målt 31,1 grader på årets varmeste dag på Fåvang.

...

Gull-bassisten Ole Morten

Ole Morten Blankenborg samlar både på førsteplassar og feler.