...
Foto: Høigård Jon Bernt

- Endelig er dølehesten hjemme!

Stav trakk det lengste strået i kampen om hvem som skal arrangere hingsteutstillingene i årene fremover.

Publisert 28.10.2009 kl 21:28 Oppdatert 28.10.2009 kl 22:09

Tips en venn på e-post:


stav

Hvem bør få hesteutstillingen?

Stav
Biri

Din stemme er registrert

Avsluttet

Antall stemmer: 1392


Onsdag kveld vedtok et enstemmig styre i Norsk Hestesenter at hingsteutstillingen skal legges itl Stav i årene fremover.

- Dette er en seier for dølehesten. Det er her dølehesten hører hjemme, sier Åge Øibakken, leder for Landslaget for Dølehest til GD.

Valget sto mellom Stav og Biri.

Les også: Uenige om hingstegalla

De lange tradisjonene på Stav og den vellykkede 150-års markeringen i vår blir av styrelederen pekt på som viktige element som tilsa at Stav blir permanent arrangør av hingsteutstillingen.

Styret i Norsk Hestesenter har notert et par forutsetninger i flyttevedtaket sitt. For det første betinges det at det blir utarbeidet en samlet plan for hesteaktiviteten i Oppland som sørger for at mulighetene både på Starum, Biri, Stav og Sikkilsdalen blir utnyttet. Styret forutsetter videre at både Oppland fylkeskommune, fylkesmannen i Oppland, Innovasjon Norge og kommunene i regionen medvirker i det videre arbeidet.

- Jeg vil utfordre de regionale utviklingsmyndighetene til å være mer frampå med tanke på å styrke hesteaktivitetene i distriktet. Hittil har de vært forbausende passive, sier styreleder Johan C. Løken i Norsk Hestesenter til GD.

På forsiden nå


...

Avvikler Landeveisbirken

Under 1.000 syklister meldte seg på Landeveisbirken i år. Birken AS har derfor bestemt seg for å avvikle arrangementet.

Flyttet Svennebyvillaen

Et stort antall skuelystne hadde møtt fram for å få med seg mandagskveldens største løft på Lillehammer: Svennebyvillaen ble fraktet gjennom gatene og opp på Maihaugen.

Hør på det spetakkelet!

Frister sydens land med palmesus og badetemperaturer? Fuglene på Søre Ål i Lillehammer kan nesten ikke vente med å reise til varmere strøk.

Roser i Furubakken, gran i Blomsterbakken

Lillehammer smykker seg med grønne navn på mange gater, men plutselig klippes busker og blomster ned.