...
Foto: Høigård Jon Bernt

- Endelig er dølehesten hjemme!

Stav trakk det lengste strået i kampen om hvem som skal arrangere hingsteutstillingene i årene fremover.

Publisert 28.10.2009 kl 21:28 Oppdatert 28.10.2009 kl 22:09

Tips en venn på e-post:


stav

Hvem bør få hesteutstillingen?

Stav
Biri

Din stemme er registrert

Avsluttet


Onsdag kveld vedtok et enstemmig styre i Norsk Hestesenter at hingsteutstillingen skal legges itl Stav i årene fremover.

- Dette er en seier for dølehesten. Det er her dølehesten hører hjemme, sier Åge Øibakken, leder for Landslaget for Dølehest til GD.

Valget sto mellom Stav og Biri.

Les også: Uenige om hingstegalla

De lange tradisjonene på Stav og den vellykkede 150-års markeringen i vår blir av styrelederen pekt på som viktige element som tilsa at Stav blir permanent arrangør av hingsteutstillingen.

Styret i Norsk Hestesenter har notert et par forutsetninger i flyttevedtaket sitt. For det første betinges det at det blir utarbeidet en samlet plan for hesteaktiviteten i Oppland som sørger for at mulighetene både på Starum, Biri, Stav og Sikkilsdalen blir utnyttet. Styret forutsetter videre at både Oppland fylkeskommune, fylkesmannen i Oppland, Innovasjon Norge og kommunene i regionen medvirker i det videre arbeidet.

- Jeg vil utfordre de regionale utviklingsmyndighetene til å være mer frampå med tanke på å styrke hesteaktivitetene i distriktet. Hittil har de vært forbausende passive, sier styreleder Johan C. Løken i Norsk Hestesenter til GD.

På forsiden nå


...

Ber KrF og Venstre stoppe utsendelse av asylbarn

Natt til 24. september ble to nigerianske barnefamilier uten forvarsel fjernet fra asylmottaket på Dovre i nattens mørke og sendt ut av landet. Nå ber støttegruppa for de to familiene Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide om hjelp.

...

– Hvis det er en grensekrenkelse, så er det alvorlig

MOELV: Tidligere forsvarssjef Harald Sunde vil ikke trekke forhastede konklusjoner, men sier at dersom det svenske forsvaret finner en russisk ubåt utenfor Stockholm, er det en alvorlig hendelse.

Vet du hvor dette er?

Svar riktig på alle ti spørsmål og send til konkurranse@gd.no. Ti Flax-lodd til vinneren.

Nå står bokstavene stille for Simon

Mange barn har synsvansker som ikke blir oppdaget. For Simen Jordhøy var utfordringen at bokstavene ikke sto stille.