...
Her ankommer kongefamilien Vinstra stasjon på vei til påseopphold i Sikkilsdalen. Foto: Kristin Veskje

Kongen får solid
støtte av folket

Kongeparet tilbringer påsken i Sikkilsdalen sammen med prinsesse Märtha Louise og hennes familie. De aller fleste mener kong Harald gjør en solid jobb som Norges konge. Märtha Louise og svigersønnen får ikke riktig så god uttelling i en fersk måling.

Publisert 07.04.2012 kl 10:46 Oppdatert 07.04.2012 kl 10:49

Tips en venn på e-post:De aller fleste mener kong Harald gjør en solid jobb som Norges konge, viser en meningsmåling. Kun én av fire er fornøyd med prinsesse Märtha Louise.

I målingen som Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, sier 93 prosent av de spurte at Kong Harald gjør en god jobb for Norge. Bare 1 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

– Dette viser helt tydelig at kongehuset står fjellstøtt i det norske folk, sier den mangeårige hoffreporteren Kjell Arne Totland til avisen.

Dronning Sonja står også sterkt – 81 prosent mener hun gjør en god jobb.

Også kronprinsparet får solid støtte. 89 prosent mener kronprins Haakon gjør en god jobb for landet, mens 75 prosent mener det samme om kronprinsesse Mette-Marit.

Verre er det med prinsesse Märtha Louise. Bare 25 prosent mener hun gjør en god jobb for landet. 27 prosent mener hun gjør en dårlig jobb, og 43 prosent mener jobben hun gjør svarer til karakteren middels.

– Det er nok ikke til å komme forbi at hennes engleskolevirksomhet, og uttalelser i den forbindelse, virker polariserende på opinionen, mener Totland.

Prinsessens ektemann Ari Behn, som ikke har noen konstitusjonell rolle, får svært lav score. Bare 5 prosent mener han gjør en god jobb som representant for det norske kongehuset, 57 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

På forsiden nå


...

Fikk 450.000 for mye i tilskudd

En bonde i Oppland fikk for mye landbruksstøtte. Nå blir han bedt om å betale tilbake 450.000 kroner.

- Spareprosess over stokk og stein

I kveld skal Lillehammer kommunestyre vedta sparetiltak for 30 millioner kroner. Prosessen har gått over stokk og stein, ifølge et referat fra ledermøte i kommunen.

Unge strengeslitere

Ungdommene i The Desert Grasscutters fra Gausdal har gjort seg bemerket i konkurranser ved å kombinere bluegrass med folketoner. Torsdag spiller de på Riksscenen i Oslo under arrangementet "Ung på torsdag".

Første hingst i ringen

13 år gamle Randtind, eldste hingst i klassen, fikk æren av å åpne årets hingsteutstilling på Stav. Utstillingen går over fire dager og avsluttes søndag.