...
Her ankommer kongefamilien Vinstra stasjon på vei til påseopphold i Sikkilsdalen. Foto: Kristin Veskje

Kongen får solid
støtte av folket

Kongeparet tilbringer påsken i Sikkilsdalen sammen med prinsesse Märtha Louise og hennes familie. De aller fleste mener kong Harald gjør en solid jobb som Norges konge. Märtha Louise og svigersønnen får ikke riktig så god uttelling i en fersk måling.

Publisert 07.04.2012 kl 10:46 Oppdatert 07.04.2012 kl 10:49

Tips en venn på e-post:De aller fleste mener kong Harald gjør en solid jobb som Norges konge, viser en meningsmåling. Kun én av fire er fornøyd med prinsesse Märtha Louise.

I målingen som Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, sier 93 prosent av de spurte at Kong Harald gjør en god jobb for Norge. Bare 1 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

– Dette viser helt tydelig at kongehuset står fjellstøtt i det norske folk, sier den mangeårige hoffreporteren Kjell Arne Totland til avisen.

Dronning Sonja står også sterkt – 81 prosent mener hun gjør en god jobb.

Også kronprinsparet får solid støtte. 89 prosent mener kronprins Haakon gjør en god jobb for landet, mens 75 prosent mener det samme om kronprinsesse Mette-Marit.

Verre er det med prinsesse Märtha Louise. Bare 25 prosent mener hun gjør en god jobb for landet. 27 prosent mener hun gjør en dårlig jobb, og 43 prosent mener jobben hun gjør svarer til karakteren middels.

– Det er nok ikke til å komme forbi at hennes engleskolevirksomhet, og uttalelser i den forbindelse, virker polariserende på opinionen, mener Totland.

Prinsessens ektemann Ari Behn, som ikke har noen konstitusjonell rolle, får svært lav score. Bare 5 prosent mener han gjør en god jobb som representant for det norske kongehuset, 57 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

På forsiden nå


...

Ber KrF og Venstre stoppe utsendelse av asylbarn

Natt til 24. september ble to nigerianske barnefamilier uten forvarsel fjernet fra asylmottaket på Dovre i nattens mørke og sendt ut av landet. Nå ber støttegruppa for de to familiene Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide om hjelp.

...

– Hvis det er en grensekrenkelse, så er det alvorlig

MOELV: Tidligere forsvarssjef Harald Sunde vil ikke trekke forhastede konklusjoner, men sier at dersom det svenske forsvaret finner en russisk ubåt utenfor Stockholm, er det en alvorlig hendelse.

Vet du hvor dette er?

Svar riktig på alle ti spørsmål og send til konkurranse@gd.no. Ti Flax-lodd til vinneren.

Nå står bokstavene stille for Simon

Mange barn har synsvansker som ikke blir oppdaget. For Simen Jordhøy var utfordringen at bokstavene ikke sto stille.