Nye uker i varetekt for siktede etter Moelv-angrepet

Den siktede mannen etter knivangrepet i Moelv i desember er varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet frykter han skal rømme landet.

En blod kvinne ble funnet her i midten av desember. En mann er siktet for drapsforsøk.

En blod kvinne ble funnet her i midten av desember. En mann er siktet for drapsforsøk. (Foto: )

DEL

Etter flere avhør og tekniske undersøkelser ble siktelsen mot den somaliske mannen, som er bosatt i Gudbrandsdalen, utvidet til drapsforsøk før jul. Fredag ble han varetektsfengslet i fire nye uker.

Grunnen er at politiet frykter mannen skal komme seg ut av landet, om han ikke blir sittende i politiets varetekt. Retten kom fram til at varetektsfengslingen skal fortsette, tross at mannen motsatte seg dette selv.

– Begrunnelsen for det er unndragelsesfare og gjentakelsesfare. Det blir vist til samme grunnlag som i forrige kjennelse, sier politiadvokat Frode Aabak i Hedmark-politiet, som svarer følgende på hva som ligger i unndragelsesfare:

– Han har ikke tilknytning til riket i så sterk grad at man tror han vil oppholde seg her om han blir løslatt.

Les også: Derfor utvidet politiet siktelsen mot mannen

– Sterkt preget

Kvinnen, som også kommer fra Somalia, har siden angrepet i midten av desember ligget på sykehus. Politiet har tidligere uttalt at dette sier noe om alvorlighetsgraden av skadene mannen påførte henne.

– Hun ble hovedsakelig påført stikk- og kuttskader. Hun er naturlig nok sterkt preget av hendelsen, sier politiadvokat hos Hedmark-politiet Frode Aabak til GD.

Det var etter planen tenkt at kvinnen skulle skrives ut fra sykehuset fredag. Det er foreløpig ikke kjent om kvinnen faktisk ble skrevet ut eller om hun fortsatt ligger inne til behandling.

Fortsatt ubesvarte spørsmål

Når det nærmer seg en måned siden angrepet skjedde, like nord for Moelv sentrum, er det fortsatt en rekke ting politiet ikke kan gi svar på. Blant annet ønsker de ikke å si noe mer om forholdet mellom de to. Det er kjent at de to kjente hverandre fra før, men ikke hvilken relasjon de hadde utover det.

– Jeg må avvente til siktede blir avhørt på nytt før jeg kan oppsummere, sier Aabak til GD.

– Jeg ønsker heller ikke å spekulere omkring et eventuelt motiv før han er blitt grundig avhørt, sier politiadvokaten videre.

Det er foreløpig ikke mulig for politiet å si noe mer om når saken kan komme opp for retten.

– Det gjenstår en del arbeid, så får vi se hvor fort vi får den opp for retten, sier Aabak.

Artikkeltags