Rogge til festmiddag på hytta til Bjørn Dæhlie

Av

Presidenten i den internasjonale olympiske komité, Jaques Rogge, var mandag kveld på stor festmiddag hos Bjørn Dæhlie i hytta hans i Hafjell.

(Foto: )

DEL

Foruten følget hans fra IOC, med blant andre Gerhard Heiberg, finner vi blant gjestene generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, tidligere toppalpinist Kjetil André Aamodt, tidligere langrennsstjerne Brit Pettersen Tofte, Norges skiforbunds nye president, Erik Røste, statssekretær i kulturdepartementet, Kjersti Stenseng, Lillehammers ordfører Espen Johnsen, Opplands fylkesordfører Gro Lundby og selvfølgelig verten sjøl.

Han sto på dørhella og tok imot da følget, bestående av blant andre fire IOC-medlemmer, kom i chartret turistbuss fra Radisson Blu Lillehammer Hotel ca. kvart over syv.

På aftenens meny står grillede kamskjell med jordskokkpuré, skinkechips og persillesjy til forrett. Mellomretten består av skinnstekt piggvar fra Hvasser, med asparges og saus på løpstikke. Til hovedrett serveres norsk kalv med sommerkål, kremede morkler, portvinssjy, spisskål og nypoteter. På menyen står også oster fra Den Blinde Ku, servert med nøttebrød, fikenmarmelade og syltede aprikoser.

Til dessert er det tjukkmelkspudding, rabarbrasuppe og norske jordbær. Etterpå det obligatoriske kaffe og avec.

Kokken bak menyen er Morten Jørgensen.

Før middagen sa Inge Andersen til GD at det er en ære at Rogge prioriterer å brukes så mye tid som mandag til torsdag denne uka for å besøke Lillehammer, vert for Ungdoms-OL i 2016.

Se bildeserie fra ankomsten.

Artikkeltags