Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Som leder av Østre Gausdal Menighetsråd må jeg si at jeg er stolt av årets 17. mai-feiring ved Østre Gausdal Bygdahus og Østre Gausdal Kirke. Takket være styret i Bygdahuset og andre frivillige ble det ei 17 mai feiring som sent vil glemmes. Blide ansikter overalt. Flott tog til kirka - der vi ble møtt av traktorkortesje ved Prestegarden.
Heldige meg fikk gå først i toget med Østre Gausdal Musikkforening si flotte fane, godt hjulpet av to flotte jenter. Og der gikk jeg og sprada i min litt for trange Gudbrandsdal festdrakt med en litt for trang sele til fana, og syntes dagen var perfekt.
Etter toget en fin gudstjeneste med mye folk og noen kloke ord fra Katrin Wiegmann, som vi er så heldige å ha som prest. Hun minnet oss om at selv om det er mye utfordringer i hverdagen både her på berget og ute i verden - så er det bare en bokstav som utgjør forskjellen mellom AKK og TAKK.
17 mai skal vi takke - spesielt Østre Gausdal Musikkforening som stilte opp og spilte så fint i toget og på kjørkjegarden. Og tenk-jammen hadde mange av damene i foreninga på seg sitt flotteste stasplagg-bunad. «Gutta» stilte velfriserte og oppdressa de også. Riktig så flott korps. Derfor ble jeg veldig forundra over kommentaren på baksida i GD torsdag. Er det virkelig dårlig kutyme å spille i bunad og dress?
"Viktig med kutyme og en viss stil når en opptrer i det offentlige rom", står det i innlegget. Hva med god folkeskikk-være litt takknemlig for at andre stiller opp slik at vi kan ha det hyggelig i lag? Det kaller jeg god kutyme.
Tenk så bra at noen bruker mange timer hver uke av sin fritid for å underholde oss. Dette var vel litt AKK fra meg. Men når det gjelder Østre Gausdal Musikkforening og alle andre korp: Hipp Hurra og tusen TAKK
Grethe Skogli, Østre Gausdal