20 grader og sol i helgen - men så faller temperaturene

Det blir sol, høyere temperaturer og lite skyer på himmelen i helgen. Det gjelder å nyte været nå, for allerede mandag forsvinner finværet.

Det blir sol, høyere temperaturer og lite skyer på himmelen i helgen. Det gjelder å nyte været nå, for allerede mandag forsvinner finværet. Foto:

20 grader, lite vind og ikke noe særlig skyer er værmeldingen for helgen. Men gleden er denne gang kortvarig, for allerede til uken faller temperaturene.

DEL

Vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule kom fredag kveld med gledelige værnyheter for helgen. I helgen kryper temperaturene oppover og det blir ifølge meteorologen høyere temperaturer og lite nedbør.

– Det er spesielt på lørdag at vi får de høyeste temperaturene. I Lillehammer kan det bli opp mot 20 grader. Temperaturene vil ligge rundt 20 grader flere steder og kanskje litt over i de sørlige områdene, sier vakthavende meteorolog Tone Christin Thaule.

Det vil ifølge Thaule bli fint vær gjennom helgen, hvor sol og lite skyer vil prege værbildet.

I fjellet vil det også være fint vær, men temperaturene vil være lavere.

– I fjellområdene 1000 m.o.h vil det bli 7–8 grader, og det kan se ut til at det blir noe vind. Det kan lørdag se ut til at det blir frisk bris på de mest utsatte områdene, sier Thaule.

Fra søndag til mandag skifter været, og det kan ifølge vakthavende meteorolog komme et temperaturfall.

– På mandag ser det ut til at man kan få perioder med spredt regn, og utover uken vil det komme vind som trekker med seg fuktig luft og lavere temperaturer. Det vil da bli noe regn i perioder, sier hun.

Artikkeltags