239 stemmer = 10 promille

- Stemmetallet for Ap & Co var nesten det samme som stemmetallet for opposisjonspartiene. Forskjellen er mikroskopisk! skriver Da Winquist.

- Stemmetallet for Ap & Co var nesten det samme som stemmetallet for opposisjonspartiene. Forskjellen er mikroskopisk! skriver Da Winquist. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ap, SV, KrF, MDG og V fikk 7319 stemmer til sammen ved valget i 2019; mens opposisjonen fikk 7080 stemmer. Det betyr at de fikk et «flertall» på 239 stemmer eller 10 promille.

Hvorfor setter jeg «flertall» i anførselstegn? Fordi 239 stemmer er et så lite «flertall» at stemmetallet for Ap & Co er nesten det samme som stemmetallet for opposisjonspartiene. Forskjellen er mikroskopisk!

Hva betyr dette? At det er meningsløst å styre byen vår på den måten Ap & Co gjør. De styrer byen uten å ta hensyn til 50% av velgerne. Er det rimelig?

Det eneste logiske ville være å finne frem til kompromisser som kan samle alle byens innbyggere om felles løsninger. Spesielt når vi vet at Ap & Co har ødelagt Lillehammers økonomi fullstendig.

I GD 15.august gjør ordfører Ingunn Trosholmen det klart at «kutt vil gå ut over tjenester og ansatte» Administrasjonen er derfor nå i gang med å kutte 58 millioner kroner i midlene til Helse og omsorg uten å gjennomføre tiltak som kunne virket bedre uten å gå ut over dem som trenger det mest! I stedet kjører maktpartiene over de andre partiene uten engang å høre på hva de har å si.

Tenk deg at den som «presset» gjennom terrassen var Venstres Terje Rønning, med bare 500 stemmer bak seg! Når vil Ap & Co ta til fornuft?

Dag Winquist, Lillehammer


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken