Sjekk din målestasjon lenger ned i saken.

Det siste døgnet har sprengkulden for alvor meldt seg i Gudbrandsdalen. Etter en periode med behagelige vintertemperaturer, bestemte værgudene seg for at det denne helga skulle bli bikkjekaldt i store deler av landet.

På Leirflaten i Sel, har temperaturene nådd helt ned i 31 minusgrader det siste døgnet, noe som var den nest laveste temperaturen som var målt i hele landet. Kun på værstasjonen Rena flyplass var det kaldere i landet, med 31,6 minusgrader. Flere av Meteorologisk Institutt sine målestasjoner i Østerdalen har registrert svært lave temperaturer søndag og natt til mandag.

Det er ikke første gang hittil i januar at Leirflaten har toppet kuldelistene. 2. januar ble temperaturen målt så lavt som 33,9 minusgrader, som er den aller laveste temperaturen som er mål i Innlandet i år.

– Dårlig reklame

For et par år siden var værstasjonen på Leirflaten diskutert, og Erling Lusæter mente den gang at værstasjonen var misvisende og skapte dårlig reklame for bygda.

– Det er veldig dårlig reklame. Jeg er lei av at Leirflaten blir referert til som det verste kuldehølet i Innlandet. Det er kun et lite strekke som har så kalde temperaturer, sa Lusæter den gang.

– Det er greit å være hardbarka, men det er ikke noe å skryte av å måtte gå med vadmelsklær og polvotter halve året, sa han da diskusjonen var oppe i kommunestyret.

Mildere

Det kan imidlertid se ut som den verste kulda er over for denne gang. Utover mandag vil det bli en del mildere temperaturer, og allerede onsdag er temperaturene ventet å ligge på rundt null grader.

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for vanskelige kjøreforhold flere steder på Sør- og Østlandet. I tillegg varsler de om is og glatte fjelloverganger.

– Nedbøren vil for det meste komme i de vestlige fjellområdene, skriver de på Twitter.

Disse stedene var kaldest

I tabellen nedenfor ser du hvor kaldt det er målt søndag og natt til mandag i Gudbrandsdalen og Innlandet.