Gå til sidens hovedinnhold

46 studenter i karantene ved filmskolen på Lillehammer

46 studenter ved Den norske filmskolen på Lillehammer er i karantene etter at en ekstern deltaker som deltok i en produksjonsøvelse fikk påvist koronasmitte etter avsluttede opptak.

– Den eksterne deltakeren testet negativt på en hurtigtest forrige onsdag som var siste opptaksdag. Vedkommende testet positivt i en annen kommune noen dager senere. Alle involverte i produksjonsøvelsen, og også de øvrige studentene våre, er i karantene og blir testet fordi det ikke kan utelukkes at vedkommende var smittebærende under opptak, sier dekan Karin Julsrud i en pressemelding sendt ut fra Høgskolen i Innlandet.

Hun forteller at studentene ved Filmskolen, som er et fakultet ved Høgskolen i Innlandet, vil være i karantene i påvente av testsvar.

– Studentene våre bor i kollektiv på tvers av arbeidskohorter og møtes privat. For å være på den sikre siden har vi stengt Filmskolen for undervisning ut uka, i påvente av testsvar.

Leide inn smittevernansvarlige

Produksjonsøvelsen ble gjennomført som ledd i undervisningen, og har ifølge Høgskolen vært nødvendig for å sikre studentenes progresjon i studiene. Øvelsen har pågått over to måneder, med siste opptaksdag onsdag 21. april. Selve opptakene har vært i to bolker over åtte dager i denne perioden.

I forkant av produksjonsøvelsen skal de ha leid inn to smittevernansvarlige med erfaring fra tidligere filmproduksjoner. De forteller også at smittevernregimet som gjelder for filmproduksjoner har blitt fulgt.

I en pressemelding skriver Høgskolen at de skal ha full kontroll over all nærkontakt som har skjedd i forbindelse med opptakene.

«Det foreligger en detaljert plan for bevegelse og tiltak både før under og etter opptak, med blant bruk av spesielle munnbind, soneinndeling i forhold til hvem som beveger seg hvor, håndtering av utstyr, og begrensninger i antall minutter i opptakssituasjon der nærkontakt mellom skuespillere er påkrevet.

I tillegg har både de involvert i øvelsen og ansatte blitt testet minst to ganger per uke.

Studenter og stab har så langt det har vært mulig kun brukt filmskolens arealer i produksjonsperioden, og ikke benyttet andre deler av høgskolens lokaler på Storhove.»

– Vi har aktivt fulgt alle de forebyggende smitteverntiltak som er mulig å gjennomføre ved en slik øvelse. Vi håper og tror at tiltakene våre har bidratt til å hindre at smitten er spredt til flere personer, sier Julsrud.

Filmskolen forteller at de også har tett dialog med smittevernmyndighetene i Lillehammer kommune om hvordan situasjonen skal følges opp.

Les også

Sju beboere smittet: Vaksinerte er blant de smittede