Gå til sidens hovedinnhold

50 personer pågrepet i narkosak på Østlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Kripos har slått til mot internasjonalt nettverk.

(Nettavisen) 50 personer er pågrepet og narkotika til en halv milliard kroner er beslaglagt etter at Kripos har tatt ned et internasjonalt kriminelt nettverk.

Det melder Kripos i en pressemelding fredag.

Startet våren 2018

Kripos-operasjonen, som har fått navnet «Hubris», ble startet våren 2018 som et ledd i å bekjempe de kriminelle gjengene på Østlandet.

Etterforskningen har vært rettet mot organiserte kriminelle nettverk som står bak innførsler av store mengder narkotika til Norge.

Bakmenn i utlandet

Ifølge Kripos har bakmennene i saken oppholder seg utenlands, og de har samarbeider tett med organiserte kriminelle i Norge, Sverige og Danmark.

– Målet med etterforskningen har vært, og er, å gå etter organiserte kriminelle nettverk som leverer narkotika til blant annet gjengmiljøene i Oslo og på Østlandet. Narkotikamarkedet er roten til mye av problemene vi har sett i gjengkriminaliteten, sier sjefen for Kripos Ketil Haukaas.

Samarbeid med flere politidistrikt

I Norge har Kripos samarbeidet med Oslo politidistrikt, Innlandet politidistrikt og Øst politidistrikt. Distriktene har blant annet avgitt betydelige operative og kriminaltekniske ressurser til etterforskningen.

Kripos utelukker ikke at «Operasjon Hubris» vil føre til flere pågripelser og ytterligere beslag av narkotika både i Norge og i utlandet.

Totalt er det i Norge og i utlandet beslaglagt over fire tonn hasj og 300 kilo pulverstoffer som kokain, amfetamin, heroin og MDMA, opplyser Kripos.