(Østlendingen)

Det kom inn 85 bidrag som ble med i vurderingen for november i fotokonkurransen Innlandsbilder – jakten på Innlandets identitet. Av disse ble 24 bilder plukket ut for avstemming på nett der «Magisk nordlys – Melsjøen» stakk av med flest stemmer.

Prosjektleder Jørn Øversveen er glad for den store oppslutningen om konkurransen, men vil gjerne ha tilsendt flere bilder med mennesker og aktiviteter.

Stein Erik Juvstad er glad med å ha vunnet blant så mange flotte bidrag. Blinkskuddet fikk han etter å ha fått melding via en app om at nordlyset kunne være på vei.

– Da vi kom opp til Melsjøen så vi nordlyset bare som en liten stripe langt nord i horisonten. Vi var jo egentlig fornøyd med det også, men vi flyttet oss lenger oppover ved Melsjøen for å finne et bedre sted. Vi kjører og synes vel nordlyset kommer nærmere, sier Juvstad og fortsetter:

– Spenningen stiger. Vi setter opp kamera og venter. Og plutselig får vi se lysshowet på himmelen. Vi knipset i vei med både kamera og mobil for å sikre oss dette. Det varte i 2–3 minutter og så var det borte. Hadde vi ikke reist før vi hadde tenkt, hadde vi ikke fått det med oss. Litt flaks må man ha, sier han.

Innlandet fylkeskommune arrangerer konkurransen i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Prosjektet Innlandsbilder skjer i samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune, Kunstbanken, fotograf Arnfinn Johnsen, Østlendingen og Gudbrandsdølen Dagningen (GD), som har presentert og kommer til å presentere månedsvinnere helt fram til konkurransens slutt i mars neste år.

Alle månedsvinnerne får en liten overraskelse i posten.

Vinnerne går også videre til den store årsfinalen i mars 2021 der det beste innlandsbildet skal kåres. Førstepremien er på 10.000 kroner, andrepremien på 5.000 og tredjepremien på 2.000 kroner.

– Bildet skal vise noe som får oss til å tenke «dette kjenner jeg meg igjen i. Dette kan jeg stå for». Og den følelsen skal man kjenne på enten man bor i Eidskog, Vågå eller i Sørskogbygda. Juryen har sagt de gjerne vil ha naturbilder, men et må være bilder som inkluderer, sier Øversveen om bidragene de ønsker seg til konkurransen.

I tillegg til folkekonkurransen, er det en konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer. Der publiseres innsendte bilder fortløpende, og det kåres en vinner i mars 2021. Vinneren får en fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå.

Øversveen minner om at de ønsker seg flere bilder i denne delen av konkurransen.