A- og B-lag i Müllers versjon

Av
DEL

Leserinnlegg
Jeg skjønner ikke hvordan Olav Brostrup Müller kan mene at jeg i mitt innlegg i GD (3.2) prøver å lage et A- og B-lag i Lillehammer og drar den slutningen at alle vi over 50 -60 år, forsøker å dele byens befolkning i to lag. Den oppfatningen kan jeg ikke ta «æren» for, da det skillet har eksistert lenge før både han og undertegnede ble født. Jeg vet ikke om Brostrup Müller er inflytter eller innfødt, og vet heller ikke hvem han er. Men dette kan muligens skyldes at jeg har en omgangskrets som er noe anderledes enn den han har, eller at han kanskje ikke er særlig synlig i bybildet.

Jeg tror dette A- og B-skillet heldigvis er i ferd med utvaskes, og da er det ikke bra at Müller setter et nytt skille. Denne gang mellom ungdommelige 40-åringer og vi som er over 50 - 60, men etter hans formulering «gått ut på dato» og således ikke er berettiget til å ha vår egen mening. Det er nesten utrolig at Brostrup Müllerkan ytre seg på denne måten. Jeg leste i hans motinnlegg til meg at han følte ubehag. Jeg føler hans innlegg som skremmende og uakseptabelt.

At han også tillater seg å hevde at høyhuset eller «Cruiseskipet» som det på folkemunne kalles, skal lette tilgangen til Mesnaelva, er rett og slett vås.

Jeg kan gi en liten opplysning om at det alltid har vært lett tilgang til Mesnaelva, og at det går en kultursti fra Strandtorget (tidligere Kartongfabrikken) helt opp til Kroken. Den er anlagt av Lillehammer kommune, og der kan sikkert Müller få opplysninger om stien. Han skriver til slutt i sitt innlegg at han kanskje er for ung til å være sur. Det avstår jeg fra å kommentere, men kanskje det kunne hjelpe å være litt mere folkelig og litt mindre arrogant.

Om det skulle være av interesse, stiller jeg gjerne som guide i de nedre bydeler som for eksempel Busmoen hvor jeg er oppvokst og kjenner historien. Jeg ønsker derfor Olav Brostrup Müller velkommen til «Busmodagene» som tradisjonelt feires på Fabrikken (tidligere Steen og Strøm Møbelfabrikk), dato ikke fastsatt.

Odd Edgar Larsen, gammel lillehamring

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags