(Hadeland)

AUF i Oppland (Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon) kaller til offentlig ytring mot forslaget om endring i abortloven, lagt fram av statsminister Erna Solberg i forbindelse med KrFs ekstraordinære landsmøte for å få det kristelige folkepartiet inn i regjering.

Forslaget omhandler å endre abortlovens paragraf 2C, som gir kvinner adgang til abort etter uke 12 dersom fosteret har påvist en alvorlig sykdom.

– Vi ble sjokkerte

Endringsforslaget, et lokkemiddel slik AUF i Oppland ser det, får fylkesleder Ingrid Tønseth Myhr og fylkesstyremedlem Sigrid Bjerke til å reagere kraftig.

– Vi ble mildt sagt sjokkerte over at Erna Solberg er villig til å bruke kvinners rettigheter som forhandlingskort for å få sitte tre år til i statsministerstolen, sier Tønseth Myhr og Bjerke, men tillegger dog at lovendringsforslaget ikke kom overraskende på de:

– Nei, det er faktisk andre gangen i løpet av fem år Erna prøver å endre abortloven. I 2014 tok vi til gatene for å protestere mot forslaget om reservasjonsretten, og det er ingenting som tilsier at vi ikke skal gå like hardt ut denne gangen.

Tiden er inne for komme sammen

På Gjøvik skysstasjon kommende onsdag, 14. november tar AUF i Oppland til gatene for å vise sin motstand.

– Ikke noe er bedre enn at folk engasjerer seg og deltar i fakkeltoget. Jeg håper alle som er for kvinners selvbestemmelsesrett også blir med på å markere dette, inkludert Unge Høyre, meddeler Tønseth Myhr og Bjerke.