Kjærvik har gjennom en årrekke vært forsvarer i flere svært omtalte drapssaker, blant annet Orderud-saken, Nokas-saken i Stavanger, Landås-saken i Bergen og i straffesaken om innsidehandel mot Rune Brynhildsen.

– Forferdelig og uvirkelig trist budskap å motta, opplyser en av Kjærviks kollegaer, advokat Ola Lunde, til NTB.

Det var like før klokken 21 mandag kveld at skytingen fant sted på en privatadresse på Røa. En mann i 30-årene ble raskt pågrepet, siktet for drap.

Rundspørring i nabolaget

Flere vitner skal ha sett deler av hendelsesforløpet mandag kveld. Teknisk og taktisk etterforskning ble gjennomført på åstedet gjennom hele natten. I tillegg drev politiet rundspørring i nabolaget der skytingen fant sted.

En nabo har fortalt til NTB at hun hørte tre-fire skudd.

Politiet har opplyst til NTB at siktede ikke er kjent for politiet fra tidligere. Han er etnisk norsk og norsk statsborger. Relasjonen mellom den drepte og siktede har ikke politiet ønsket å kommentere.

– Det er et sentralt tema for etterforskningen om de kjenner hverandre fra før, men vi ønsker ikke å gå ut med det per nå, sa krimleder Anders Johnsrud ved krimvakten i Oslo politidistrikt til NTB tidlig tirsdag morgen.

– Vanskelig sak

– Dette er en veldig vanskelig sak, og det er mange hensyn å ta her, sa seksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt til pressen tirsdag formiddag.

Hun bekrefter at det var Kjærvik som ble skutt og drept mandag kveld, og at han har en nær familierelasjon til siktede. En mann i 30-årene som ble pågrepet av politiet mandag kveld.

– Dette er en vanskelig situasjon for familien, og jeg ber mediene ta hensyn til dette, sa Solem.

Siktede blir fremstilt for varetekt onsdag, opplyser hun.

Lang karriere som forsvarer

Kjærvik hadde nylig fylt 70 år og har en lang yrkeskarriere som forvarer bak seg. Han var fremdeles i jobb som advokat, tilknyttet advokatfellesskapet Advokatene ved tinghuset i Oslo.

Han var fremdeles svært aktiv og sto oppført som møtende forsvarer i flere berammede straffesaker i Oslo tingrett de neste månedene. Ifølge Oslo tingretts kalender var Kjærvik satt opp som forsvarer i en sak onsdag.

Kjærvik var ferdig utdannet jurist i 1978. Han ble politifullmektig ved Romerike politidistrikt, og senere konstituert politimester. Gikk siden over i rollen som forvarer. Kjærvik hadde også idrettsbakgrunn innen håndballen.