Vi kan gjenta det gang på gang – vi er slett, slett ikke i mål med at skeiv kjærlighet er likestilt med streit kjærlighet. Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv – de ordene må enda flere ta inn over seg og faktisk vise og si hva de mener. Dette ordner seg ikke av seg selv.

Det rant kaldt ned over ryggen på meg når jeg våknet til nyheten om nattens skyting i Oslo – med drap og store personskader til følge. Erna Solberg kaller skuddene ved London pub i Oslo et angrep på kjærligheten og på friheten til å elske hvem man vi. Hun har selv planer om å gå i dagens Pride-parade i Oslo.

Er man ikke glad i Pride og synes «det blir litt mye» – greit – snu andre siden til. Synes man fortsatt skeiv kjærlighet er «rart», fremmed og uforståelig – greit – men da får du prøve å finne ut hva det handler om og i hvert fall akseptere og respektere at vi alle er skapt ulike i form, farge og innhold. Vi er presis like mye verdt – og vi har presis samme rett til å dyrke kjærligheten!

Nei, man trenger ikke gå i eller like Pride; det gjør ikke alle skeive heller. Vi har alle våre måter å uttrykke oss på. Men å forholde seg taus er ugreit. Som med alle andre kamper vi har kjempet og kjemper for like rett og likestilling, så er beste metoden at vi alle uansett hva legning vi har, står opp for at verdiene som sikrer oss alle retten til å elske den vi vil, blir helt selvfølgelige og grunnleggende samfunnsnormer!

Hanne Alstrup Velure, fylkespolitiker og nestleder i Innlandet Høyre, Lesja