Gå til sidens hovedinnhold

Alle som sier det er millioner å tjene på World Cup, må selv ta noen nye grep

Artikkelen er over 1 år gammel

Så har det likevel skjedd, det ordfører Ingunn Trosholmen (Ap) i fjor garanterte at ikke skulle skje. Gjennom mange måneder har staben i Lillehammer kommune tenkt og utredet, utredet og tenkt.

GD MENER Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Kommunedirektøren har avgjort tenkt kloke tanker undervegs. Men ettersom ikke alle har vært enige om disse tankene, har først direktøren gitt etter. Til slutt ga også ordføreren etter.

For første gang etter fjorårets valg har posisjonen slått sprekker. Høyre og Frp sto parat, og sørget for at Trosholmen og direktøren fikk det som de ville.

Lillehammer skal organisere og garantere for at WC-sirkuset og Raw Air-arrangementet skal få leve videre i Lillehammer. Men uten at et lokalt og regionalt næringsliv skal forplikte seg til å betale en eneste krone. Samtidig som det samme næringslivet sier det står om millioner av tapte kroner dersom WC ikke tar turen til Lillehammer.

Dernest vil ikke Norges Skiforbund forpliktes til mer ansvar enn å betale for tjenester det er naturlig for dem å betale for. Arrangementsansvar vil de avstå fra å ta.

Siste ord kan ikke være sagt om Lillehammers World Cup-satsinger

Tenk det. Kanskje er det ikke uten grunn at Hafjell og Kvitfjell holder seg langt unna. De har sin suksess, og vil ikke vikles inn i et uklart rolleansvar. Skiforbundet er avholdende. Næringslivet er avholdende. Alle vet at kommunen satser, organiserer og i praksis er villig til å ta alt ansvar. Igjen.

Selvsagt er det fint å ha tillit til Olympiaparkens kompetanse og gjennomføringsevne. Men er det dét som er kjernen i denne saken? Eller er det slik at dersom noe går galt – og det har vi sett tidligere at kan skje – så er det Lillehammer kommune og ingen andre, som sitter med alt økonomisk ansvar?

Siste ord kan ikke være sagt om Lillehammers WC-satsinger. Ordføreren har gitt garanti mot bruk av sugerør til kommunekassa. Og i mellomtida må alle som sier det er millioner å tjene, selv ta noen nye grep.