Alpint-NM til Hafjell

NM: Alpin-NM i 2018 skal arrangeres i Hafjell.

NM: Alpin-NM i 2018 skal arrangeres i Hafjell. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lillehammer Skiklub skal arrangere NM i alpint i 2018.

DEL

Beskjeden fra Norges Skiforbundet ble offentliggjort fredag. Lillehammer Skiklub skal arrangere alpint-NM i 2018 i Hafjell, og NM junior del to. De arrangerte NM sist i 2012.

- Selv om det ikke var helt overraskende å få den beskjeden er det veldig gledelig. Både økonomisk og sportslig blir dette helt topp, sier Bjørn-Tore Staurset, sportssjef for alpint i Lillehammer Skiklub.

Han karakteriserer alpint-NM for utøverne som 17.mai for alpinister.

- Under et NM får løperne i bredden endelig kjørt mot de beste løperne som de ser på TV hver helg. Det er veldig stas, og de som kjører verdenscupen møter miljøet der de en gang kjørte selv. Selve arrangementet er stort og samler opp mot 50 løpere i kvinneklassen og opp mot 120 løpere i herreklassen. For klubben er dette en god økonomisk gulrot, og sørger for at vi kan opprettholde et godt sportslig opplegg, sier Staurset.

Tradisjonen tro blir arrangementet arrangert den siste uken før påske.

- Vi gleder oss og vi er en stor dugnadsgjeng som skal sørge for et prikkfritt arrangement. Når det gjelder det sportslige håper vi at et NM lokalt vil sørge for gode sjanser for lokale løpere som hevder seg. Vår favoritt er selvsagt Christoffer Faarup som har kjørt inn til to tredjeplasser i ukens NM i Narvik. Han kjører for oss, men er dansk. Tenk om en danske kan vinne på hjemmebane i Hafjell, sier Staurset.

Artikkeltags