Alvorlig bekymra for flom

FLOM: Det er uforståelig at det ikke har blitt tatt ut stein og grus på årevis for å dempe flom, skriver innsenderen. Foto: Torbjørn Olsen

FLOM: Det er uforståelig at det ikke har blitt tatt ut stein og grus på årevis for å dempe flom, skriver innsenderen. Foto: Torbjørn Olsen

Av
DEL

Leserinnlegg
Vi ser i avisene at Fylkesmannen i Innlandet er bekymra for vårflom og nå gir tillatelse til å ta ut sand i sideelver. Det er bra, men i seineste laget. Vi som bor langs Lågen er alvorlig bekymra for flom, ikke minst nå med så mye snø og kald vår.

Det er med uro vi ser de store steinrøysene som ligger midt i elveløpet ved Sel og Otta. Mellom Sel og Otta er det store sandbanker som fyller elveløpet, der vannet skal komme.

Det er uforståelig at det ikke har blitt tatt ut stein og grus på årevis for å dempe flom, i tillegg til de forbyggingene som er gjort. Det hjelper lite med forebygging når elveløpet får fylle seg opp på denne måten. Det er ikke uten grunn at Uladammen i Sel, må tømmes. Det samme burde gjelde elva. Vi har hørt at årsaken er fisk og gyting, men de nye øyene er nå blitt så store at det vokser busker og tre på dem, og fisken kan vel ikke gyte på tørt land!

Staten har et stort ansvar for å hindre flom- og flomskader. Slik som elveløpet er nå, reduseres den plassen vannet skal ha vesentlig, og dette er med på å forsterke faren for flom- og flomskader. Vi tror ei befaring langs Lågen her i Sel, nå mens det er lite vann i elva, vil få ansvarlige myndigheter til å se at noe må gjøres, snarest mulig!

Det er fortsatt tid! Her i Sel er flommen erfaringsmessig i månedsskiftet mai/juni, og i disse tider med korona og stor arbeidsledighet, må det være mulig å få tak i maskiner.

Maj-Britt og Hans Svastuen, Sel

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags