Gå til sidens hovedinnhold

Anders nådde endelig sitt store mål – så smalt det

Anders Trondsen (25) fra Lillehammer fikk omsider utenlandsdrømmen oppfylt da han signerte for Trabzonspor i Tyrkia. Så tråkket han feil på foten.

Fotballproff og landslagsspiller Anders Trondsen er gjest i den tredje episoden av sportspodkasten Ett spark i GDs studio. Episoden kan du høre i denne saken eller der du hører podkast.

Trondsen signerte for den tyrkiske storklubben Trabzonspor i sommer og oppfylte dermed den store proffdrømmen i utlandet. Nå trener han seg opp igjen etter en alvorlig korsbåndskade og er borte fra fotballen i lang tid.

I podkasten Ett spark med Reidar Kjæstad og Ole Martin Sjetne forteller lillehamringen om skademarerittet.

Han er tilbake i Norge nå for å få hjelp fra eksperter her til lands på korsbåndsskaden. I podkasten forteller Trondsen om hva som skjedde.

– Jeg skulle spille fra meg ballen. I det jeg setter ned foten er jeg litt i ubalanse. Med litt feil beinstilling så røk kneet innover og jeg hørte to smell. Da var det korsbåndet som røk og en meniskskade, sier Trondsen.

– Det var en Neymar-rulle der en periode, legger han til.

Da var det rett på krykker og starte opptrening.

– Kneet er litt tynnere enn normalt. Det er noen enkle øvelser nå. Sakte og rolig, forteller han om treningen på Lillehammer.

I podkasten forteller Trondsen om fotballkarrieren sin. Fra han kom opp på A-laget til Lillehammer som 15-åring til landslaget.

Han forteller også at drømmen hans er å spille for Barcelona og til slutt bli en slags John Barnes i Lillehammer fotballklubb i en alder av 35.

Hør episoden her, eller der du hører podkast.

De to andre episodene av Ett spark, med Atle Antonsen og Thea Krokan Murud, kan du høre her.

Les også

Hør Ett spark – GD sin sportspodkast