Ansatte tar forbilledlig nye utfordringer

Omstilt: Ringebu forbereder ansatte for arbeid i en presset helse- og omsorgssektor.Foto: Marit V. Førlandsås

Omstilt: Ringebu forbereder ansatte for arbeid i en presset helse- og omsorgssektor.Foto: Marit V. Førlandsås

DEL

gd mener
En nedstengt nasjon opplever ledighetstall det moderne Norge aldri har sett. Fellesskapsøkonomien er sterk nok til å bidra til at bånd mellom arbeidstakere og arbeidsgivere i det private næringsliv opprettholdes, i hvert fall for en periode. Nav opplever et vanvittig kjør for å håndtere dagpengesøknader, samtidig som kravet om aktiv formidling av arbeidskraft til felt med akutte behov øker.

Korona-situasjonen skaper store endringsbehov i kommuner og fylkeskommuner. Stengte skoler betyr ikke arbeidsledige lærere, tvert imot. Oppfølgingen av elever som skal undervises på nye måter, er åpenbart krevende. Foreldre flest er fornøyde med tilbudet ungene får. Så får vi bedre og mer presise svar på hvordan skoleeierne løste dette når smittebølgen roer seg.

Heller ikke stenging på andre tjenesteområder utløser lediggang i kommunen. Vi aner fortsatt ikke når vi når smittetoppen. Vi vet også for lite om hvilken belastning vi vil få, både på spesialisthelsetjenesten eller kommunehelsetjenesten. Det vi vet, er at i møte med en forferdelig trussel av ukjent størrelse, må disponible ressurser både flyttes på og gjøres i stand til å løse andre oppgaver enn de håndterer til daglig.

Vi leser om bibliotekaren i Lillehammer som styrer trafikken av besøkende til et legekontor.

Vi leser om hvordan Ringebu kommune har oppgradert 25 ansatte fra skoler, barnehager, kultur og Fellestjenesten, for å håndtere ulike oppgaver innenfor helse og omsorg.

Vi ser ansatte i kommunene som forbilledlig tar nye utfordringer, og vi ser ledere som gjør viktige og riktige disposisjoner. Dersom andre deler av offentlig sektor stenger virksomheter for å unngå publikumskontakt, bør det vurderes om dette frigjør arbeidskraft som kan stilles til disposisjon for kommunene.

Til vanlig jobber de i barnehage og bibliotek, nå skal de stelle eldre og pleietrengende

Vegard er bibliotekar – nå siler han folk foran legekontoret

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags