Gå til sidens hovedinnhold

Ap fratar elevene frihet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


30. november skriver Even Eriksen i GD, hvor han kritiserer fritt skolevalg. Han mener at politikerne best vet hvilken modell som best passer Innlandet, men vi i Venstre mener at elevene selv vet hva som passer dem. Fritt skolevalg handler om at det er elevene selv som skal bestemme hvilken skole de skal få lov til å gå på, ikke politikerne i fylkeskommunen.

Arbeiderpartiet forenkler temaet grovt. Dette handler ikke om at alle elevene skal tvinges inn i et og samme system. Dette handler om at elever selv skal få friheten til å bestemme selv over sin utdanning og sitt studieløp.

Even Eriksen sier at dette handler om at regjeringen ikke hører på lokalpolitikerne. Regjeringen vil flytte makt nedover fra fylkeskommunene ned til hver enkelt elev. Nettopp fordi det er hver enkelt elev skal få bestemme selv hvilke skole de skal få lov til å gå på, ikke en ansatt i fylkeskommunen.

Nærskoleprinsippet fratar elevene makten til å bestemme over sin egen skolehverdag. Regjeringen sørger for at det er elevene, ikke politikerne som bestemmer hvilken skole de skal gå på.

Kajsa Kirkhus, Ringsaker Venstre