Det er ikke hvem som helst som stiller opp når det arrangeres åpent folkemøte om ytringsfrihet på Stortorget i Lillehammer. Nobelprisvinnere Maria Ressa, Dmitrij Muratov og Abdulrazak Gurnah skal sammen med Penelope Lea og lokale ungdommer fortelle om hva de brenner for og hva som gjør at de holder tilbake.

Ingrid Olava, Andreas Ulvo, Hamid Sakhizada og musikere fra Orkester Innlandet skal også delta under folkemøtet, som starter klokken 16.

– Det er et viktig tema, og at arrangementet er gratis og åpent for alle gjør det enkelt for oss å være med å støtte et slikt arrangement, sier administrerende direktør i GD, Tom Martin Hartviksen.

Folkemøtet er et samarbeid mellom Norsk Litteraturfestival, World Expression Forum, Musikk i Innlandet og GD. Tidligere NRK-profil Ole Torp er konferansier.

– Ytringsfrihet er en forutsetning for et velfungerende demokrati, noe som går hånd i hånd med en fri presse, sier Hartviksen.

Dmitrij Muratov har ikke anledning til å delta fysisk på festivalen, men vil være med digitalt. Maria Ressa har allerede holdt flere foredrag under Litteraturfestivalen og WExFO.