Åpner E6 gjennom ny Skarpsnotunnel ved Moelv

OMKJØRING: Her ser du en skisse av hvordan trafikken skal gå fra torsdag.

OMKJØRING: Her ser du en skisse av hvordan trafikken skal gå fra torsdag. Foto:

Natt til torsdag 13. august flyttes E6-trafikken tilbake til E6-tunnelen gjennom Skarpsnoberget ved Moelv. Det blir i første omgang tofeltstrafikk gjennom den nybygde Skarpsnotunnelen.

DEL

(OA:) Omkjøringen via Ringsaker kirke har til tider skapt lange køer og forsinkelser i sommertrafikken. Nå er den kronglete omkjøringen endelig borte. Det skriver Nye Veier i en pressemelding.

– Nå blir vi endelig kvitt en av de siste store flaskehalsene i motorveiutbyggingen. Med tofelts E6-trafikk gjennom den nye Skarpsnotunnelen blir det vesentlig bedre trafikkflyt, selv om det fortsatt vil pågå store arbeider i Moelvkrysset utover høsten, sier Øyvind Moshagen, utbyggingsdirektør i Nye Veier.

Samler trafikken

Både E6-trafikken og lokaltrafikken til og fra Moelv ledes utenom anleggsområdet i Moelvkrysset via rundkjøringen på sørsiden av E6 ved Shellstasjonen, den nybygde Kastbakkvegen og rundkjøringen ved det kommunale renseanlegget nordvest for kryssområdet. Det blir ingen endringer for gående og syklende.

– Lokaltrafikk til og fra Moelv og Sjusjøen skal ta av i den midlertidige rundkjøringen som er etablert ved renseanlegget nordvest for Moelvkrysset, sier Moshagen.

I sommer har E6-omkjøringen i Moelv skapt kø og forsinkelser.

Omkjøringsløsningen for E6 i Moelv har dessverre skapt en del kø og forsinkelser og aller verst har det nok vært for naboene langs omkjøringsveien som har måttet leve med ulempene i flere uker. Arbeidene som nå gjenstår er planlagt gjennomført uten omkjøring via Ringsaker kirke, sier Moshagen.

Flere på veien i sommer

Sommertrafikken på E6 har vært enorm og trafikantene har vært raske med å ta i bruk nyåpnet E6.

Før Nye Veier startet på utbyggingen av E6 gjennom Innlandet ble det beregnet en gjennomsnittlig trafikkmengde på 13.000 kjøretøy over Bergshøgda sør for Brumunddal per døgn.

– I juli i år er tallet cirka 17.700 kjøretøy per døgn. Dette viser at trafikantene er raske med å ta i bruk sikker nybygd vei, selv om det fortsatt gjenstår 12 kilometer med tofeltsvei før hele utbyggingen på 43 kilometer står ferdig 1. desember i år, sier Moshagen.

Nye Veier har åpnet 30 kilometer med ny firefelts E6 gjennom Innlandet.

1. desember i år åpner den neste delstrekningen på 12 kilometer fra Brumunddal til Moelv og allerede i 2021 starter de første anleggsarbeidene på utbyggingen av de neste 43 kilometerne fra Moelv til Øyer.

Artikkeltags