Gå til sidens hovedinnhold

Arbeid til alle i Innlandet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Norge har økonomiske problemer:

- Flere steder er det mer enn 40 prosent av folk i arbeidsfør alder som står utenfor arbeidslivet.

- I fjor gikk landet vårt med 275 milliarder i underskudd korrigert for eksporten av olje og gass.

- Forskjellene mellom folk øker.

Disse tre henger sammen. Kombinasjonen av manglende industri- og næringspolitikk for fastlandet og useriøse tilstander eller kriminalitet i deler av arbeidslivet vårt gir for få arbeidsplasser med en lønn folk kan leve av. Forskjellene øker når de rikeste får stadig mer samtidig som store deler av befolkninga mangler jobb. Flere kommuner i Innlandet er blant dem som er hardest påvirket av dette.

I 22 kommuner i Norge står 40 prosent eller mer av folk i arbeidsfør alder står utenfor arbeidslivet. Så mange som seks av disse kommunene er i Innlandet. Høyreregjeringens politikk for økte forskjeller og at flere bare skal ha midlertidige jobber, er som å kaste bensin på bålet.

Vi trenger heller et mer rettferdig Norge hvor det er framtidsutsikter for familier og arbeidsfolk i hele landet. Den kommende tiden vil derfor slaget stå om å investere i arbeidsplasser i fylket vårt. Vi vil ta i bruk våre store, fornybare naturressursene for å skape en bedre framtid. Her må staten bruke sine økonomiske muskler og gjøre bevisste valg. Skattekutt til overklassen i sentrale strøk gir liten uttelling for vanlige folk i Innlandet. Faktisk viser tall at folk i bydelene Ullern, Frogner og Vestre Aker får mer av høyreregjeringen i skattekutt enn hele Hedmark, Oppland og Buskerud til sammen.

Rigmor Aaserud, Tore Hagebakken, Anette Trettebergstuen og Nils Kristen Sandtrøen, stortingsrepresentanter for Arbeiderpartiet