Gå til sidens hovedinnhold

Ap vil gi fem millioner kroner mer til museene i Lillehammer

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeiderpartiet vil i sitt alternativ til neste års statsbudsjett plusse på fem millioner kroner på budsjettet til Lillehammer museum og Lillehammer kunstmuseum.

Det opplyser partisekretær Kjersti Stenseng torsdag ettermiddag. Hun begrunner påplussingen med at institusjonene trenger mer penger til blant annet å gjennomføre den planlagte sammenslåingen.

Les også: Utsetter å slå sammen Maihaugen og kunstmuseet

- Kultur er viktig

- Dessuten har de ikke hatt budsjettvekst i det siste, og trenger pengene for å bære videre det viktige arbeidet de gjør som kulturformidlere i Oppland, sier hun.

Stenseng poengterer at Arbeiderpartiet har et helt annet syn på kulturens viktighet i samfunnet enn den sittende regjeringen. Hun viser til at Arbeidserpartiet går inn for å nå målet om at en prosent av statsbudsjettet skal brukes til kulturformål. Dermed ville kulturen fått 500 millioner kroner mer per år om Arbeiderpartiet fikk sin vilje.

Les også: - Bedre nett til distriktene!

15 mill. mer i festivalstøtte

- Konkret går Arbeiderpartiet i sitt alternative budsjett også inn for å bevilge 15 millioner kroner mer i festivalstøtte.

Disse pengene ville ha drysset ned over en rekke små og store festivaler i vårt område, sier hun, og nevner Peer Gynt-spelet og Norsk Litteraturfestival som eksempler.

Arbeiderpartiet skal legge fram sitt alternative statsbudsjett fredag formiddag.

Les også: Ap vil gi milliarder mer til sykehus og helse