Norske arbeidsgivere tror på flere ansettelser

Slik ser det ut nå, gassanlegget i Nyhamna, sett fra luften og med ytre Fræna kommune på fastlandet bak i bildet.(Foto: Norsk Hydro) *** Local Caption *** 

MILJØSATSING: Inntekter fra olje- og gassvirksomhet skal brukes i et nytt investeringsprogram innen miljø.
Foto: GD/arkiv

Slik ser det ut nå, gassanlegget i Nyhamna, sett fra luften og med ytre Fræna kommune på fastlandet bak i bildet.(Foto: Norsk Hydro) *** Local Caption *** MILJØSATSING: Inntekter fra olje- og gassvirksomhet skal brukes i et nytt investeringsprogram innen miljø. Foto: GD/arkiv Foto:

Av

Norske arbeidsgivere er smått optimistiske og tror på noe flere nyansettelser i tiden framover, viser en undersøkelse fra bemanningsbyrået ManpowerGroup.

DEL

Selskapets ferske arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal viser en «nøktern optimisme» i det norske arbeidsmarkedet, ifølge konsernsjef Maalfrid Brath.

– Vi har sett en positiv utvikling gjennom de siste målingene. Nå ser vi at stemningen er litt mer avventende enn i forrige kvartal, men hovedtrenden er fortsatt positiv, og kurven peker oppover, sier Brath.

Det er ventet oppbemanning i seks av ni sektorer, ifølge undersøkelsen. Sterkest optimisme er det innenfor olje og gass.

– Økt leteaktivitet og flere nye oljefunn har gitt fornyet optimisme til arbeidsgivere i sektoren. Dette er kjærkomne nyheter for et stort antall faglærte arbeidere over hele landet, sier Brath.

Optimismen er størst i Midt-Norge, mens den er lavest i Sør-Vest, ifølge undersøkelsen.

Artikkeltags