Arbeidsløs påskelørdag for de lokale hjelpekorpsene, men alle er i beredskap

Av
DEL

Verken hjelpekorpsene i Oppland Røde Kors eller lokallagene i Norsk Folkehjelp har hatt oppdrag i løpet av påskeaften.

– Tross lite folk i fjellet tar alle våre lokale korps del i beredskapen vår. I år har de hjemmevakt. Imidlertid er vi klare til å rykke ut hvis det skulle være behov, sier Guro Holthe i Oppland Røde Kors.

Også Hilde Iren Dahle i Norsk Folkehjelp i Lillehammer, sier at de er utrykningsklare. I GDs distrikt har «folkehjelpa» avdeling kun i Lillehammer og Moelv. Heller ikke disse korpsene hadde oppdrag påskeaften.

44 oppdrag i hele landet

Siden skjærtorsdag har hjelpekorpsene til Røde Kors kun hatt 44 oppdrag. På selve påskeaften har det bare vært tre hendelser.

– Påskeaften var én av de roligste påskedagene noensinne. Vi har kun registrert kun tre hendelser, sier landsrådsmedlem Rune H. Guldahl i Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

Til sammenligning meldte Røde Kors om 17 redningsoppdrag på påskeaften i fjor.

Guldahl opplever at folk både respekterer Koronavettreglene og Fjellvettreglene i den norske fjellheimen.

– Det er generelt lite folk i fjellet, folk ser ut til å ha tatt til seg at de bør legge turene i nærområdene sine. Det har i tillegg vært dårlig vær flere steder i landet, og det ser ikke ut til å ha ikke fristet dagsturister, sier Guldahl.

Dødsulykke under kiting

Selv om det har vært rolig, har Røde Kors bistått under flere alvorlige hendelser.

– Skjærtorsdag var det en dødsulykke i Hunnedalsheiene mellom Rogaland og Agder, hvor en 49 år gammel familiefar omkom i en kiteulykke. Hjelpekorpset i Sandnes bisto med å frakte den omkomne ned fra fjellet til sykehuset, skriver Røde Kors.

I tillegg trekkes det fram en leteaksjon etter en dement kvinne i Trøndelag, en snøscooterulykke i Repparfjord i Finnmark

Artikkeltags