Gå til sidens hovedinnhold

At kundene skal blø for å gi COOP-ledere eventyrlønninger ...

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Roar Nyholt (rØDT) gir en troverdig beskrivelse av hvilket verdier man har forlatt. Og et styre som gledet seg over å kunne gi kundene rimeligere sukker.

Myndighetene tenkte også slik, da de først stimulerte produsentene av korn og så ønsket å gi forbrukerne lavere priser. Gevinsten gikk rett i lomma på mellomleddet.

Under koronaen har dagligvarebransjen hatt en formidabel vekst i omsetningen. likevel har prisene gått opp, også på varer som har fått lavere avgift. Noen har pekt på bensinstasjonene som kriseprofittører. Om vi ser oss omkring er de ikke alene.

Forbrukerne er også snart de eneste som ikke skal handle utenlands. Selv om de lever på et budsjett som knapt går i hop. Hvordan vil dette slå ut når grensehandelen igjen blir lovlig? Vi tenker da ikke på bærplukkere. Solidaritet er jo en gjensidig greie?

Å handle lokalt gir mening. Men det må ha et grunnlag som gir mening. At kundene skal blø for å gi COOP-ledere eventyrlønninger bidrar ikke til dette.

Tor Ødegården, Øyer