Gå til sidens hovedinnhold

Avis på papir eller nett?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Ansvarlig redaktør Tom Martin Hartviksen skriver i GD 28. september om papir/ kontra digital avis. Ifølge han er det en ønsket utvikling for dem at stadig flere leser avisa på nett i stedet for papir.

Denne utviklingen går sin gang i hele Medie-Norge, og er sikkert en naturlig utvikling i vår digitale verden. Det er jo pirrende med et pling på telefonen og så har du hele tiden siste nytt.

Likevel gir dette noen refleksjoner. Gjør GD alt de kan for å påskynde denne utviklingen?

Et typisk eksemplar av papiravisa GD for tiden er dørgende kjedelig for oss som leser avisa både digitalt og på papir. Det aller meste som kommer på trykk i avisa har tidligere stått på nettet. Selv typiske helgereportasjer over 4–5 sider har vi lest på nettet, kanskje flere uker før det kommer i avisa. Hva er da vitsen med å fortsette et relativt dyrt papirabonnement?

Var det ikke en idé å spare i hvert fall litt til papiravisa? For mange er det fortsatt noe eget ved å fysisk bla i ei papiravis, men når det meste er gammelt nytt, så blir du fort ferdig.

Slik avisa redigeres for tiden har selv jeg, en godt voksen og litt traust 63- åring begynt å telle på knappene om jeg skal betale papiravisa ved neste forfall. Jeg fyrer mye med ved, og avisa egner seg godt til opptenning etter endt lesning, men jeg har også Nationen (de kjører en annen redaksjonell linje), og den dekker mitt behov på dette området.

Hartviksen er godt fornøyd med tingenes tilstand, men sier at de har forbedringspotensial. Mitt tips til han hvis han ønsker å opprettholde ei papiravis er som følger: Spar en og annen reportasje og kommentar til papiravisa, så blir den litt mindre kjedelig og litt mer uforutsigbar!

Leif Olav Aurlien, Rudsbygd