Bankenkrysset: «Kommunens lederskap bør umiddelbart ta grep for å trygge alle berørte parter»

MERKEVARE: Lillehammer kommune må unngå at tull med kryss blir byens nye merkevare.

MERKEVARE: Lillehammer kommune må unngå at tull med kryss blir byens nye merkevare. Foto:

DEL

GD MENER
Bankenkrysset er i ferd med å bli en verkebyll for Lillehammer kommune. Et helt ordinært rehabiliteringsprosjekt, slik vi finner i alle byer og bygdesentra, utvikler seg til en pinlig politisk og administrativ historie.

Historien viser manglende administrativ ledelse. Av forberedelser, av gjennomføring og i kommuniseringen av hvordan byens mest travle kryss blir en hodepine framfor en historie med gjennomføringskraft og resolutt håndtering.

Historien viser også hvordan politikere klarer å forvirre både seg selv, handelsstand og forbrukere om hva som kan tenkes å bli langsiktige følger for Bankenkrysset sin status.

En bit for bit-politikk vil være en elendig start for kommunens nye lederskap

Et prosjekt er et prosjekt, og skal håndteres som det. Noen slike løses ekspeditt i tråd med oppsatt kjøreplan. Uheldige omstendigheter kan oppstå. Da må det iverksettes tiltak for å løse slike små og store kriser – ikke bare lukke øynene. Slikt later dessverre til å være utenfor administrasjonens tenkning.

I Lillehammer er revidering av gatebruksplanen i gang. Planen favner bredt og er svært viktig for utviklingen av og i sentrum. Det er politisk uklokt å bruke en situasjonsbetinget gravejobb som premiss for å løsrive viktige deler i en slik plan. Da kommer man skjevt ut – for alle parter.

Kommunens lederskap bør umiddelbart ta grep for å trygge alle berørte parter. En bit for bit-politikk i Lillehammer vil være en elendig start for kommunens nye lederskap. En administrativ toppleder burde ha opptrådt med autoritet. I fravær av slikt bør en ordfører tre fram og ta ansvar.

Det vil være trist for Lillehammer om håndteringen av Bankenkrysset skal bli varemerket for hvordan byens sentrum skal ivaretas.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags