Barnehager som brikker i et økonomisk spill

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bjørgulv Noraberg fra Høyre følger i tirsdagens GD opp mitt innlegg med å så tvil om min troverdighet. Jeg skriver at barnehagene i sentrum ikke har ledige plasser, det betyr ikke at det ikke er ledige plasser i Lillehammer. Barnehagestruktur har skapt engasjement i avisspaltene etter at kommunedirektøren sist uke presenterte nedlegging av grendebarnehagene som et innsparingsalternativ i Arbeidsutvalget for budsjett og omstilling.

Gruppeleder i Høyre, Oddvar Møllerløkken, foreslår i et innlegg i GD å legge ned en barnehage i sentrum som er full, som et alternativ til to i grendene som har ledig kapasitet. Det må da være litt motstrøms? Da må noen pendle ut av byen og opp i grendene for å få barnehageplass. Ingen av oss ønsker egentlig å legge ned barnehager, men vi har de pengene vi har og om vi ikke tar på ett område, så må det knipes inn desto mer på et annet.

Vi i Arbeiderpartiet har ikke bestemt oss for helhetlig løsning innenfor de rammene som er tilgjengelig enda, men vi vet at vi må snu hver stein. Å foreslå å legge ned barnehager som ikke gir innsparing blir i hvert fall ikke aktuelt.

Merethe Kjellberg, Lillehammer, gruppeleder (Ap)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags