Gå til sidens hovedinnhold

Barnevernet skal ikke lenger være kommersielt

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gratulerer til Arbeiderpartiet og Senterpartiet med en god regjeringsplattform, med mange gode saker for Fagforbundet i Hurdalsplattformen. Vi er spesielt fornøyde med å se at dere ikke lengre skal sette sårbare barn og unge ut på anbud.

Fagforbundet har i flere år tatt opp utfordringer med å ha kommersielle selskaper til og drifte helse og omsorgstjenester. Selskaper og store internasjonale konsern driver først og fremst forretninger med mål om å kunne tjene mest mulig penger for sine aksjeeiere. Dette er som oftest ikke forenlig med det formål om å gi best mulig tjenester til innbyggerne.

Et av områdene som den nye regjeringen med Jonas Gahr Støre i spissen har i sin regjeringsplattform, er at barnevernet ikke lengre skal ut på anbud – og at de kommersielle selskapene ikke lengre skal brukes. Fagforbundet mener dette er viktig – først og fremst for å få kontroll på tjenestene, men også sikre de dyktige ansatte i denne sektoren gode lønns- og arbeidsvilkår. Vi ser fram til være med på den nye kursen som Jonas Gahr Støre ledet regjering nå har startet på.

Jon-Inge Hagebakken, nestleder Fagforbundet Innlandet, Innlandet