Gå til sidens hovedinnhold

Barns rett til liv

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et barns komme til verden er i utgangspunktet på grunn av kjærlighet mellom mamma og pappa. I vårt seksualfikserte samfunn er det begjæret alene som har fått mye større rom. Er det fordi samfunnet har blitt så individualisert, og dermed åpnet opp for mye egoisme, at vi ikke bryr oss om små menneskebarn? Blir abortloven brukt som prevensjon?

Det handler også om menneskesyn når AP og andre partier på venstresiden vil utvide retten til selvbestemt abort frem til uke 18. SV ønsker å gå helt fram til uke 22. AP og de andre partiene som støtter utvidet abortgrense må vel også ha noen tanker om unnfangelsestidspunktet! Hva er det AP og de andre liberale partiene på dette området tenker, som gjør at noen år er det ok med 12 uker før en dreper fosteret men så senere er det ok med et mye senere tidspunkt i svangerskapet! Da er jo fosteret enda mer utviklet. Ved 18 uker kan fosteret ha en lengde på 18 cm og ha en vekt på 220 gram. Hva sier dette om disse partiene sitt menneskesyn? Dyr beskyttes, mens babyen i mors mage skal ikke ha beskyttelse! Da er det noe alvorlig galt med menneskesynet.

Hvorfor blir det argumentert at kvinnen skal bestemme over sin egen kropp, når fosteret danner sin egen kropp og sitt eget DNA? Dere som ønsker at kvinnen skal «bestemme over sin egen kropp,» hvorfor skal ikke kvinnen «bestemme over sin egen kropp» helt frem til fødsel? Hvor er den prinsipielle forskjellen? Hvorfor vil dere gjøre det legitimt å drepe det lille menneskebarnet halvveis ut i svangerskapet? Allerede ca. 22 dager etter befruktningen slår fosterets hjerte sine første slag. Det finner en fort ut, bare med noen få tastetrykk, så det kan ikke være uvitenhet om livets begynnelse som er årsaken til disse liberale forslagene.

Fosterets kjønn kan diagnostiseres ved ca. 12 uker. Er det derfor dagens abortgrense er satt ved 12 uker, slik at mennesker kan velge bort barnet hvis det er et annet kjønn enn hva de ønsker seg?

Partiet De Kristne (PDK) vil grunnlovsfeste retten til liv fra unnfangelse til naturlig død. Partiet De Kristne mener det monogame, livslange forbund mellom mann og kvinne er det beste grunnlaget å bygge samfunnet på, og det eneste naturlige utgangspunkt for reproduksjon.

Eva Irene Kosberggrind, leder PDK Innlandet