Nå er jeg så frustrert, at jeg må få fram noen synspunkter. Dette gjelder selvsagt eldreomsorgen, og nedskjæringer innen kommunen vår. Dere må ta styringa her i bygda, før administrasjonen med kommunedirektøren i spissen ødelegger mer her.

Jeg har fått det inntrykket, at dere ikke har noen meninger om hvordan det bør være. Dere tør ikke si imot «sjefen,» men dere vet vel at det er ikke bare å stille på en politisk liste. Det er vi «folket « som har valgt dere, og da må dere ta noen beslutninger som ikke alltid er like populære, og i samsvar med kommunedirektørens forslag.
Vi er veldig mange her i bygda, som bekymrer oss for alderdommen. Dere vet vel at det blir flere og flere eldre. Da kan man ikke legge ned verken sykehjemsplasser, kjøkken eller andre ting som gjelder eldre.

Når det gjelder ansatte i kommunen, må dere starte på toppen i administrasjonen. Det monner ikke ellers.
Det er der de store lønningene er. Slik det er nå «lages» det nye stillinger til personer som har vært med i toppledelsen. Da hjelper det ikke mye med nedskjæringer, hva er det som spares da? Bare flytter på personer til andre stillinger med samme lønn som før?

I utredningen til framtidig Helse og Omsorgstjenester blir det ikke tatt hensyn til om det har vært folkemøte, fakkeltog med mange hundre deltakere. Heller ikke innspill fra pensjonistlagene med over 1050 underskrifter, eller andre innspill fra sinte gausdøler. Dårlig gjort spør du meg. Kommunedirektøren har ledet dette altfor lenge. Nå er det nye øyne som må til.

Hadde det vært i en privat bedrift, ville sjefen fått sparken for lenge siden. Det er vel ikke rart at Gausdal kommune har kommet på «Robek» lista, når en ser hvordan det styres.

Nå krever vi at dere som folkevalgte tar over styringa, så skal administrasjonen gjøre det dere bestemmer. Denne meget viktige saken får dere utsette til høsten, når det forhåpentlig vis blir anledning til å ha vanlige møter. Denne saken kan ikke tas lett på, dette kan ikke være noe «hastverksarbeide». Når en skal lese 56 sider med tungt stoff, er det mye å sette seg inn i å ta stilling til.

Så politikere, ta ansvar, vis hvor skapet skal stå. Vis vilje og handlekraft.

Ingrid Bergum, pensjonist, Gausdal