– Det bidrar til å gjøre trafikksikkerheten dårligere.

Det sier vegseksjonssjef i Innlandet fylkeskommune, Arne Fredheim, om at mange brøytestikker forsvinner av ulike årsaker.

– Brøytestikkene skal hjelpe trafikantene til å vise hvor vegen går. Denne funksjonen er spesielt viktig i dårlig vær slik som ved tåke og snøvær.

Forsvinner

Hvert år forsvinner brøytestikker etter entreprenørene har satt dem opp langs fylkesvegene. I disse dager settes nye brøytestikker opp.

– Det er flere grunner til at vi har en sterk oppfordring om at trafikantene lar brøytestikkene få stå i fred, forteller Fredheim på Innlandet fylkeskommunes egne nettsider.

Stikkene hjelper også brøytemannskapene til å vise vegkanter, samt objekter langs vegene det er viktig å ta hensyn til for å unngå skader på materiell.

- Det er ikke uvanlig at brøytestikker forsvinner av ulike grunner slik som at de blir kjørt ned eller plukket med seg av trafikanter, sier Fredheim.

Og det er ikke gratis for hver pinne som forsvinner.

– Det koster fort 1000 kroner for hver brøytestikk entreprenørene må sette opp på nytt. Vi mener det er sløsing med penger å sette opp brøytestikker på nytt på grunn av hærverk.