På valgdagen, mandag 13. september, kan du følge GDs direktesending fra flere av de lokale valgvakene der de politiske partiene samles.

– I stedet for å be politikerne til oss, så reiser vi rundt til dem. Vi fant ut at vi ikke klarer å utfordre NRK og TV2 på en ren studiosending med flotte grafer og slikt, men at vi må satse på det vi er gode på, nemlig den lokale kunnskapen, engasjementet og tilstedeværelsen. Vi starter i Brumunddal, av alle ting, der Ap har sin valgvake. Så stikker vi innom Honne og Sp på vegen, før vi ender opp på Lillehammer og stikker innom flere av valgvakene her i byen, sier programleder Reidar Kjæstad.

– Galskap

Med i bilen er også fotograf Truls Telle, kommentator Kathrine Lunde Solbraa og journalist Svenn Arne Lie.

– Det blir en teknisk og logistikkmessig utfordring. Å sende tre-fire timer direkte fra bil og ute, med ett kamera er egentlig galskap. Men vår fotograf har troa, så da må vel vi ha det også, sier Kjæstad.

– Hvordan har du det før en slik sending?

– Helt forferdelig. Jeg er egentlig en kontrollfrik, men her er det umulig å planlegge for alle eventualiteter, og vi må ta ting på sparket. Så det blir en søvnløs helg, og så satser vi på at det går bra når vi først kommer i gang.

God batterikapasitet

– Hvor lang blir sendingen?

– Sendingen starter klokken 20:50 og varer så lenge batteriet rekker.

Fotograf Truls Telle opplyser at han har batterikapasitet til å holde på i fem-seks timer, så det kan bli en drøy kveld på tv-teamet.

– Klarer dere virkelig å holde på så lenge batteriet rekker?

– Hmm, nei, det må vi kanskje revurdere. Det blir i hvert fall plass til mye tullprat, men det kan hende vi må tenke på å gi oss litt etter midnatt, sier programlederen.