Betydningen av naturlige klimaendringer er ikke-eksistende ...

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg Steinar Åge Brenden fra Lalm hadde en kort og eminent sak i GD torsdag 12. september; «Temperatur etter siste istid». Etter 37 år som naturfaglærer i ungdomsskolen fram til 2017 kan jeg fortelle, at klimaendringer i dette tidsperspektivet har forduftet fra lærebøkene.

Etter år 2000 brukte skolen jeg jobbet ved naturfagbøkene «Tellus» og deretter «Nova». Begge bøkene var en kraftig dreining i retning politisk grønn naturforståelse på både klima og naturmangfold. Tidsperspektivet på klima i bøkene er snaut nok hundreår tilbake. Det dominerende fokuset var såkalt ekstremvær de siste årene og skremsel om framtidig verre vær.

Elevene lærer bare om såkalte menneskeskapte klimaendringer som påstås forårsakes primært av CO2 fra forbrenning av kull, olje og gass. Betydningen av naturlige klimaendringer er ikke-eksistende. Læreboka har blitt ei partibok for grønn politikk. Utdanning av grønne velgere. Det bør snart være et tankekors for de store partiene. Når trykket på toppen av alt er for grønn politikk i mediene, så bør de grue seg til kommende stortingsvalg.

Arnt Orskaug, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags