Gå til sidens hovedinnhold

Bevæpnet politi aksjonerte mot hus på Jaren etter trusler - aksjonen er avsluttet

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag ettermiddag sendte politiet ut pressemelding om at det pågikk en væpnet aksjon på Jaren. Klokken 19.45 opplyser lensmann Geir Hermansen til avisen Hadeland at aksjonen er avsluttet.

(Oppland Arbeiderblad)

Politiet har kalt inn til pressekonferanse klokken 21:30 i kveld.

«Det pågår nå en væpnet politiaksjon ved et hus i Movegen på Lygna etter at en person har truet politiet i forbindelse med et oppdrag hvor politiet bistår helsevesenet», lød politiets melding ved 12.30-tiden tirsdag.

Rundt 18-tiden opplyste politiet at aksjonen fremdeles pågikk.

– Vedkommende er ikke samarbeidsvillig og politiet tar tiden til hjelp, opplyste stabsjef i Innlandet politidistrikt, Pål Erik Teigen klokken 18:00.

Klokken 19.45 opplyser lensmann Geir Hermansen til avisen Hadeland at aksjonen er avsluttet.

– Truende og nekter å komme ut

Klokken 15.15 kom lensmann Hermansen med en oppdatering:

– Vi har kontakt med mannen. Men han er truende og nekter å komme ut. Vi må jo få ham ut, og jobber med hvordan vi skal klare det.

– Er det mulig dere må bryte dere inn?

– Ja, det kan hende. Vi har kjørt den ene bilen ned mot huset, og prøver å overtale ham først. Men det virker vanskelig å få til.

Det har vært rykter om at det er avfyrt skudd på stedet. Det har det ikke vært.

OA kjenner til at bevæpnet politi står helt inntil husveggen på begge sider og at de kommuniserer hyppig via walkie-talkie med hverandre.

Ved 15.30-tiden hørte OAs reporter på stedet at politiet kommuniserte med mannen.

– La oss hjelpe deg, skal en av betjentene ha ropt gjennom et knust vindu.

Klokken 16.15 opplyser politiet til OAs reporter at de fremdeles prøver å komme i dialog med mannen.

17.40 er situasjonen fremdeles uendret.

– Vedkommende er ikke samarbeidsvillig og politiet tar tiden til hjelp, opplyser stabsjef i Innlandet politidistrikt, Pål Erik Teigen.

19.45 er aksjonen avsluttet.

Geir Hermansen opplyser til avisen Hadeland, klokken 19:45, at aksjonen er avsluttet.

Stengte veien umiddelbart

Politiet opplyste tidlig mandag at de var på stedet og at de forsøkte å komme i dialog med den aktuelle personen. Huset skal være isolert og veien forbi stengt.

– Klokka 11.06 ble politiet truet med et stikkvåpen da vi tok kontakt med en mann i 60-åra som er bosatt i Movegen på Jaren. Vi trakk oss tilbake, isolerte huset og stengte veien. Vi fortsetter oppdraget med å forsøke å komme i dialog med personen, som ikke var interessert i å ha kontakt med politiet, fortalte stabssjef i Innlandet politidistrikt Pål Erik Teigen til Oppland Arbeiderblad.

Ba pressen trekke unna

Nærmere klokken 14.30 ba lensmann Geir Hermansen pressen på stedet om å trekke litt unna.

– Vi har en skarp situasjon her. Vi har varslet naboer i tilfelle det blir avfyrt skudd, sa han til avisa Hadeland.

Like etterpå uttalte Hermansen:

– Vi har isolert huset, og jobber med å få ham ut. Vi har hatt sporadisk kontakt med mannen, men ikke hørt fra ham den siste snaue timen.

I tillegg til flere uniformerte politibiler skal det være en pansret politibil på stedet. Betjenter skal ha vært utstyrt med skjold, ifølge avisa Hadeland. OAs journalist på stedet, Martin Grime, rapporterer om minst sju politibiler i området. Han opplyser videre at politiet har sperret av et område på cirka en kilometer.

Movegen strekker seg nordover fra Jaren sentrum og er også kjent som fylkesvei 55.

Saken oppdateres

PS: I en tidligere versjon av saken mandag publiserte OA et bilde av et hus med en politimann og en sivil bil inne i hagen. I billedteksten het det at huset og eiendommen tilhørte den aktuelle personen politiet aksjonerte mot. Dette stemmer ikke. Bildet var av nabotomten og politimannen brukte området til å holde den aktulle eiendommen under oppsikt. OA beklager.Kommentarer til denne saken