Terningkast 0: Bevar Granheim lungesykehus

Granheim lungesykehus i Follebu, Gausdal.

Granheim lungesykehus i Follebu, Gausdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg Hvorfor er det slik at "noen " som ikke bryr om å bruke sunn fornuft, er valgt til å ta beslutninger på bakgrunn av en stor brukergruppe? Vi snakker om brukere som er helt avhengig av behandling / rehabilitering for å takle til tider, en vanskelig hverdag.

Det snakkes om å legge til rette for at alle skal få være lengst mulig hjemme. Samhandlingsreformen sier mye om akkurat det. Vi leser om lange ventelister overalt innen sykehus og rehabilitering. Vi skal ha tro på politikk som vil ivareta distriktene og ha levende bygder. Vi skal bygge videre på det som er bra og nødvendig. Men hvorfor må vi kjempe hver dag for noe som er et nødvendig tilbud?

For meg så minner dette om feil personer på feil plass. Gode og egnede behandlingssted skal utvikles, ikke legges ned. Det sier Samhandlingsreformen med klar tale. Enhver kommune skal kunne ha tilbud for alle slags behov. Forslaget om å ta i bruk 12. etasje på sykehuset Lillehammer er en så stor forskjell at det ikke tåler sammenlikning. Uteareal, vanskelig og krevende atkomst for å komme seg ut i frisk luft, ...

På Granheim er det kompetanse på høyt nivå, og året rundt er det ventelister. Hvorfor ikke skape to behandlings- / rehabiliteringsplasser og få ned ventelistene?

Det er mange som kommer i akuttsituasjon. Hvorfor ikke ta inn akuttilfeller ved 12. etasje på sykehuset, for å videreføre disse til Granheim for oppfølging og rehabilitering?

Hver dag er det underskriftskampanjer for å bevare. Snart kreves det stillinger som sitter bare med å kjempe mot byråkratiet. Det må bli slutt. Tiden kan brukes til å leve i dag, og ikke til å bekymre seg for fremtiden.

Vi er i ferd med å bygge ned det våre forfedre har bygd opp. Hvorfor mangler det jordnære og trauste personer i dag? Før var det uutdannede, men jordnære mennesker som gikk sammen og så hva som var viktig. Nå er det arroganse og prestisje som gjelder. Ta til fornuft.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags