Gå til sidens hovedinnhold

Bevar Granheim

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Granheim lungesykehus har en fullverdig kompetanse til å i vareta og gjøre hverdagen lettere for lungepasienter. Forslaget om å flytte lungepasienter til en etasje på Lillehammer sykehus vil aldri bli det samme. Granheim har uteområder der pasientene har mulighet til små turer i flotte omgivelser, noe som for pasienten har stor betydning.

Flere lungepasienter fortviler, så også deres pårørende. Så hvorfor legge ned noe som fungerer og gi pasientene et langt dårligere tilbud? Svaret ligger nok i det økonomiske, men skal det alltid være lønnsomt å gi pasientene et dårligere tilbud, raskere utskriving og flere re-innleggelser? Det er jo det som skjer, ikke bare på Granheim, men også på sykehusene generelt. Det har man faktisk erfaring med.

Spørsmålet blir da om dette vil være lønnsomt på sikt. Eller har det seg slik at pasientene, om de nå er på Granheim eller Lillehammer sykehus, ikke rekker å bli ferdigbehandlet, og blir sendt hjem der flere er aleneboende og ikke har noen form for hjelp. Dette går igjen går ut over tryggheten og helsen generelt.

Det virker som dagens helsepolitikk er tilegnet våre politikere, i form av høye lønninger og trygghet i form av egne helseforsikringer. Deretter sitter man med sykehusdirektører, underdirektører og mange flere innen styre og stell som vi godt kunne vært unnvært, slik at man kunne få kunnskapsbaserte folk i ledelsen.
Bruk fornuften og bevar Granheim.

Mari-Anna Naarstad, Otta