Gå til sidens hovedinnhold

Bevegelse i sykehussaken?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


I GD 24. mars skriver Hallvard Grotli «kortene for en løsning i Sykehuset Innlandet er i spill». I en annen artikkel i samme avis står det at Jørgen Hurum forlater styret og er kommet i tvil om hele storsykehuset. I GD 12. mars har Svein Tvete et interessant innlegg der han foreslår å «satse på tre over middels store sykehus i Innlandet: Elverum/Hamar, Lillehammer og Gjøvik».

Ved å satse på tre sykehus vil kampen om lokaliseringen bli mindre destruktiv, men striden tar kanskje aldri slutt. Er det noen som tror at Hamar vil gi seg?

I Oslo ser det ut til at kampen om å bevare Ullevål er knallhard. Striden om nedleggelse av sykehus i Innlandet er ikke så lett den heller, for å si det mildt. Penger er selvsagt også et vesentlig moment.

Hvor mye betyr sykehuset for Lillehammer kommunes økonomi? Vi hører om det nye sykehuset «ved Mjøsbrua». Blir det ved østenden eller vestenden?

Nylig hadde Svend Strand et innlegg i GD om sykehussaken. Han skriver at Gaute Brochmann i en artikkel i Aftenposten i mars i år hevder at «katastrofevedtaket om storsykehus ved Mjøsbrua må reverseres».

For min del, etter årtiers arbeid som overlege ved Lillehammer sykehus og nå etter hvert mer og mer opptatt av lokaliseringsdebatten, er også jeg kommet til at det absolutt beste vil være å satse på tre over middels store sykehus og legge den ødeleggende debatten om nedleggelse av sykehus, død.

Et siste moment: Hvordan vil norsk økonomi se ut når omsider landet kommer på fote igjen etter koronaen?

Audun Gjengedal, Lillehammer