Det var EL, EL, EL-skilter over nesten hele parkeringsplassen på Marché-kroa fredag ettermiddag. Elbileiere fra Oslo, Trondheim og andre deler av landet kom ens ærend til Lillehammer for å delta på samling og tur gjennom byen.

– En fantastisk elektrisk rånerunde, er Eivind Falks beskrivelse på evenementet. Falk er leder for elbilfolket i Hedmark og Oppland, og anslår at det er rundt 400 medlemmer i Mjøsen og omegn elbilforening. I tillegg deltok Tesla Owners Club Norway på arrangementet. Denne klubben er bare to år gammel.

For miljøet!

– Hvorfor denne rånerunden?

– Hensikten er å slå et slag for grønn mobilitet og for elektriske biler, som er miljø- og klimavennlige. Vi unngår lokale utslipp, som er et problem alle steder og ikke minst i Lillehammer. Vi vil rett og slett bruke 1. mai til å slå et slag for miljøet, sier Falk.

Rundt 40 biler deltok i kortesjen, som først svingte nedom Lillehammers Costa del Sol, før turen gikk gjennom byen og opp til OL-anleggene. Det var nemlig et ønske fra noen av de tilreisende om et gjensyn med innspillingsstedene for Lilyhammer, og derfor gikk turen over Vingnesbrua.

Selv om Tesla-eierne dominerte stort, fikk Falk (som kunne ruta!) kjøre først i sin BMW.

Bjørn Moe fra Tretten hørte også til mindretallet, der han hadde med familien på tur i den relativt nye Nissan Leaf.

Smertefritt!

– Den har vi hatt siden oktober. Å gå over til elbil har vært helt smertefritt, så dette er et valg for flere år framover, sier tretlingen.

Solveig Juløy Johansen fra Lillehammer satt ved rattet i familiens Tesla S. Hun er full av lovord over elbilen.

– Gøy og fantastisk bra! Den har god akselerasjon og god kjørekomfort. Minuset er størrelsen når vi må parkere i parkeringshus. Men bagasjeplassen er svært god. Vi pakket hele familien på påsketur uten problemer, forteller Solveig, og viser fram bagasjerom også foran på bilen.

Mye å snakke om

Vigdis Asbjørnsen i Tesla Owners Club Norway var blant dem som sto i spissen for arrangementet. Hun tok turen fra Asker.

– Det er et godt miljø blant elbileiere. Vi har mange fellesopplegg og mye å snakke om når vi treffes, forteller hun.