(Østlendingen) Nå kan du stemme på hvilke bilder du synes er best fra juni. Denne måneden ble det sendt inn omtrent 70 bidrag, og en jury har plukket ut 24 bilder du kan stemme på. Avstemmingen pågår fram til 15. juni.

Du kan stemme ved å gå inn på Innlandsbilders nettside.

Fotokonkurransen starter i juni og strekker seg helt til 1. mars neste år. I mellomtiden kan profesjonelle og amatører sende inn sine bidrag til det de mener er en felles innlandsidentitet.

– Vi ønsker oss bilder som bygger opp under en fellesskapsfølelse. Nå er Innlandet blitt til, og da er det slik at vi enten er hedmarkinger eller opplendinger. Nå skal vi bli innlendinger i tillegg, sier prosjektleder Jørn Øversveen.

– Det er viktig med en felles identitet, og den tror jeg det er mulig å skape. Vi har mye til felles, som Sykehuset Innlandet, Høgskolen i Innlandet og Teater Innlandet. Vi skal fremdeles være hedmarkinger og opplendinger, men bli innlendinger i tillegg. Vi får en tilleggsidentitet. Vi har flere prosjekter på gang for å skape den, og dette er ett av dem.

To konkurranser

Fotokonkurransen er delt i to – en såkalt folkekonkurranse og en konkurranse for mer profesjonelle fotografer og hobbyfotografer. Bildene sender du inn via enn egen nettside, der du også kan lese mer om konkurransereglene.

– På den siste utfordrer vi spesielt fotoklubber, men også andre som er interessert og synes det er morsomt å ta bilder. Litt grovt kan man si at i folkekonkurransen skal det være lett å ta bilder med mobilen, fortsetter han.

Konkurransen skjer i samarbeid med Østlendingen og Gudbrandsdølen Dagningen (GD), som kommer til å presentere månedsvinnere i tiden framover.

Premiering

Det vanker premier på de beste bildene. I den profesjonelle konkurransen er 1.-premien en fotoworkshop med Morten Krogvold. Her er det en jury som kårer vinneren.

I folkekonkurransen får vinneren 10.000 kroner. Det vanker også premier til 2. og 3.-plassen i begge konkurransene. De fem beste i hver kategori får bildene sine rammet inn med kommentarer fra juryen. Når det gjelder månedsvinnere i folkekonkurransen, er dette noe alle kan være med og stemme fram.

Juryen består av Torbjørn Olsen, fotograf i GD, fotograf Arnfinn Johnsen, Håkon Brynjulfsrud fra Kunstbanken, Tone Kolaas fra Kulturnett og Øversveen sjøl som prosjektleder.

– Gjenkjenningseffekt

– Hva ønsker dere bilder av?

– Bildet skal vise noe som får oss til å tenke «dette kjenner jeg meg igjen i. Dette kan jeg stå for». Og den følelsen skal man kjenne på enten man bor i Eidskog, Vågå eller i Sørskogbygda. Juryen har sagt de gjerne vil ha naturbilder, men et må være bilder som inkluderer, svarer Øversveen og forklarer:

– Tar man et bilde av Skibladnerbrygge på Mjøsa, så er det veldig stedsspesifikt og vil ikke være noe en innbygger på Tynset kjenner seg igjen i. Men er det noe som er felles for alle, så er det folk. Dessuten har vi mye grantrær, vann og elver.