- Birken håpet i det lengste å kunne avvikle det ikoniske turrennet fra Rena til Lillehammer, men signalene fra regjeringen er nå tydelige, der de nasjonale tiltakene først i midten av mars vil komme opp til ny vurdering før det i slutten av samme måned skal lages en plan for en gradvis gjenåpning, dersom smittesituasjonen i Norge og vaksineringstakten tillater dette, skriver Birken i en pressemelding.

- De nasjonale tiltakene, norsk grensepolitikk og koronaveilederen fra Norges Skiforbund er de neste ukene samlet sett slik at det ikke gis åpning for å avvikle turrennet eller den internasjonale elitedelen. Vi hadde en god plan for et trygt arrangement, men etter samtaler med Norges Skiforbund konstaterer vi at mulighetsrommet nå er borte for en gjennomføring 3. helga i mars. Vi synes det er utrolig trist å være tvunget til å avlyse Birkebeinerrennet for andre år på rad. Vi hadde gledet oss slikt til å være et lyspunkt for mange mosjonister i en ødelagt sesong. Men vi lever fortsatt i en uforutsigbar tid, og vi forstår myndighetenes tilnærming, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen.

Han opplyser at det blir et alternativt renn for eliten i Sverige.

For øvrige deltakere er det mulig å gjennomføre Birken via "VinterBirken QR". Den utvides til 21. mars.

- Dette vil gi enda flere skiglade mosjonister muligheten til å oppleve Birken på en annerledes måte, sier Torbjørnsen.

Påmeldte deltakere til det avlyste Birkebeinerrennet vil i løpet av uke 9 få en egen e-post med muligheten til å velge overflytting av sin påmelding til 2022 eller 100% refusjon.