Gå til sidens hovedinnhold

Birken-arrangørene vil skåne utsatte områder under sykkelrittene

Artikkelen er over 3 år gammel

Lillehammer kommune forsikrer Naturvernforbundet om at tiltak er gjort for å unngå å skade på traseene i forbindelse med Ultrabirken.

Naturvernforbundet har gitt kommunen bekymringsmelding om hvordan sykkelrittene kan ødelegge utsatt steder i fjellet. Fjorårets ritt skapte debatt om nettopp dette.

Miljøvernrådgiver Marte Sofie Søreide opplyser at Lillehammer kommune har vært i kontakt med arrangørene av Birkebeinerrittet:

«De melder at ved bestemmelse av ruter har de allerede en dialog med Statskog og Fjellstyret for å unngå å legge løypen til de mest utsatte områdene. I tillegg melder de at de prøver å unngå de bløteste partiene ved regnvær for å unngå at det etableres nye stier på sidene av eksisterende stier. Til høsten ønsker de også å følge opp arbeidet videre med hvordan ivareta natur- og friluftsinteresser ved valg av løype», skriver Søreide.

Les også

DNT Lillehammer: - Slutt med Ultrabirken på sti

Kommunen kan vedta lokale forskrifter for å hindre sykling i enkelte områder.

«Dette vil kreve en gjennomgang av alle potensielle sykkeltraseer i hele kommunen, både i fjell, skog og myr. Dette er en tidkrevende prosess og lite hensiktsmessig per dags dato. Kommunen mener det vil være mer effektivt å ha en dialog med de enkelte arrangørene for å sikre at ulike arrangementer foregår så skånsomt som mulig.», forklarer kommunens miljøvernrådgiver overfor Naturvernforbundet.

Les også

Øyer fjellstyre skal sjekke Birken-stiene

Les også

Statskog vil ikke stikke kjepper i Birken-hjulene