Birken-arrangørene vil skåne utsatte områder under sykkelrittene

VIL SKÅNE: Birkebeinerrittet tar hensyn. Foto: Morten Aasen

VIL SKÅNE: Birkebeinerrittet tar hensyn. Foto: Morten Aasen

Artikkelen er over 2 år gammel

Lillehammer kommune forsikrer Naturvernforbundet om at tiltak er gjort for å unngå å skade på traseene i forbindelse med Ultrabirken.

DEL

Naturvernforbundet har gitt kommunen bekymringsmelding om hvordan sykkelrittene kan ødelegge utsatt steder i fjellet. Fjorårets ritt skapte debatt om nettopp dette.

Miljøvernrådgiver Marte Sofie Søreide opplyser at Lillehammer kommune har vært i kontakt med arrangørene av Birkebeinerrittet:

«De melder at ved bestemmelse av ruter har de allerede en dialog med Statskog og Fjellstyret for å unngå å legge løypen til de mest utsatte områdene. I tillegg melder de at de prøver å unngå de bløteste partiene ved regnvær for å unngå at det etableres nye stier på sidene av eksisterende stier. Til høsten ønsker de også å følge opp arbeidet videre med hvordan ivareta natur- og friluftsinteresser ved valg av løype», skriver Søreide.

Kommunen kan vedta lokale forskrifter for å hindre sykling i enkelte områder.

«Dette vil kreve en gjennomgang av alle potensielle sykkeltraseer i hele kommunen, både i fjell, skog og myr. Dette er en tidkrevende prosess og lite hensiktsmessig per dags dato. Kommunen mener det vil være mer effektivt å ha en dialog med de enkelte arrangørene for å sikre at ulike arrangementer foregår så skånsomt som mulig.», forklarer kommunens miljøvernrådgiver overfor Naturvernforbundet.

Artikkeltags