Gå til sidens hovedinnhold

Bleken og Killi Olsen fronter sommerutstilling i Vågå

Artikkelen er over 1 år gammel

Storstilt mønstring av trøndersk kunst i Ullinsvin. Åpning er 20. juni.

Nestorer som Håkon Bleken og Kjell Erik Killi Olsen blir trekkplastre i Ullinsvin i Vågå i sommer. Sammen med 20 andre trønderske kunstnere legger de beslag på nær sagt alle utstillingslokaler på garden fram til slutten av august.

Det blir en ny «Vågå-sommer», som ble et begrep etter sommeren 1894, da flere store malere var samlet i bygda.

Ei gavepakke

– Å få så sterke navn er ei gavepakke for et nystartet galleri, sier daglig leder ved Galleri Ullinsvin, Tora Sandbu.

Utstillingen består av maleri, skulpturer og installasjoner. Den skal videre til Røros i begynnelsen av september.

Ullinsvin har et eget kunstfaglig råd. De bestemte seg for å sikte høyt fra første stund, ifølge Sandbu. Og med nyslått vagvær Killi Olsen – og hans nettverk med på laget, gikk det over all forventning første året.

– Det gir oss en fantastisk mulighet – også til å få nasjonal oppmerksomhet, og til å vise at vi er et galleri å regne med, sier hun.

Utstillingen er i samarbeid med Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) og daglig leder der, Cathrine Hovdahl Vik. Hun skal også åpne utstillingen 20. juni.

– Koronasituasjonen har gjort den visuelle kunsten nokså utilgjengelig denne våren. Da gallerier og museer over hele Norge stengte ned, mistet de utøvende kunstnerne muligheten til å formidle sin produksjon til publikum. Digital formidling av kunstobjekter blir aldri helt det samme som den fysiske opplevelsen. Vi er derfor utrolig glade og stolte over å nå kunne invitere til denne storstilte utstillingen med trøndersk kunst, sier Hovdahl Vik i en egen pressemelding.

Hun håper at utstillingen blir lagt merke til, at den provoserer – og at den gleder og inspirerer. Aldersspennet blant kunstnerne er fra 19 til 91 år. Bleken er eldst.

Disse stiller ut

Kunstnere som stiller ut er:

Håkon Bleken
Kjell Erik Killi Olsen
Anne-Karin Furunes
Egil Bauck-Larssen
Julie Ebbing
Sverre Koren Bjertnæs
Bella Da Silva Buxbom
Christer Glein
Therese Myran
Tore Eldebakk Reisch
Marius Amdam
Per Stian Monsaas
Mishi Foltyn
Martin Palmer
Andreas Fortes
Andreas Widerøe Hagen
Håvard Stamnes
Ingvar Wik Høgås
Turid Kvålsvoll
Håvard Homstvedt
Per Formo

Utstillingen blir åpen hver dag, unntatt mandager.

I tillegg skal naturfotografene Erlend Haarberg & Orsolya Haarberg ha utstilling i låven i sommer. Vågå husflidslag bidrar også med aktiviteter og det blir en oppgradert Café Edvard for servering, sier Sandbu.