Gå til sidens hovedinnhold

Artig godnattfortelling

Artikkelen er over 9 år gammel

VILDE BJERKE Petronelle får ikke sove Vilde Bjerke Productions

Vilde Bjerke, som bor i Follebu, har skrevet og tegnet en perfekt fortelling i stort format, til lesing på senga når de små skal legge seg.

«Petronelle får ikke sove» handler om å være redd. Særlig når det er blitt mørkt og fantasien begynner å løpe. Da kan det bli mye skummelt ut av den minste lille lyd eller bevegelse. Store monstre dukker fram, og hvem er det da som greier å få sove?

Slik er det med vesle Petronelle, som overnatter hos bestemoren fordi mamma er ute på reise. Hun ligger i senga og tenker. Det gjør ikke bestemor; hun sover og snorker i rommet ved siden av.

Så begynner tankene å vandre; det skal ikke rare skyggen eller vesle lyden til. Petronelle blir redd. Men hvordan få vekke bestemor og få henne til å skjønne at det er skumle vesener både i skap og andre steder.

Vilde Bjerke skriver kort, presist og lettleselig. Hun har også laget fargeillustrasjonene, som holder en ren og tydelig strek. Det er kanskje ikke «stor» bildekunst, men tegningene fungerer til formålet og kler teksten godt.

Med sin fortellermåte og sin tilnærming til det å være liten og kveldsredd, klarer Vilde Bjerke å treffe leseren. Ei perfekt bok på puta når store skal lese for og sammen med små, før det er tid for nattaklemmen.