Jeg tror ikke den kjente portrettøren og prisbelønte skribenten Niels Chr. Geelmuyden tar det ille opp om jeg antyder at «Tversoververs» er inspirert av André Bjerkes rim. I alle fall minner flere av de 27 «diktene» veldig om Bjerkes måte å fortelle rare historier på gjennom verselinjer.

Ikke bare er humoren i slekt med Bjerkes; et vers som «Mye vil ha mer» er nesten en gjendiktning av en Bjerke-klassiker.

Men det betyr ikke at jeg vil anklage Geelmuyden for å plagiere Norges ubestridte mesterversemaker. Geelmuyden har nemlig også sitt eget språk, sin egen rytme og stil, sin egen (av og til småsvarte) humor og sitt eget budskap.

Mange av versene hans har virkelig snert, andre (om enn bare noen få) er ordinære. Det går mye på rim, og forfatteren er på sitt beste ordentlig lekende.

Karikaturtegneren Finn Graff har tatt med seg sin velkjente avisstil inn i denne barneboka, og puttet på farger. Tegningene kler ordene godt, også hva gjelder budskap og «moral».

«Tversoververs» er ei ordentlig morobok jeg anbefaler som sengelektyre for store og små, siden jeg tar for gitt at voksne deler en bokstund med sine håpefulle hver kveld ved leggetid.